Чланови породица познатих адвоката и судија најуспјешнији на конкурсу за нотаре

16.02.2022. 21:48
2
ИЗВОР: capital.ba

Сестра предсједника СПС-а Горана Селака, супруга адвоката Дарка Кременовића, кћерка судије Мирјане Раосављевић, те снаха Витомира Поповића оцијењене су као најуспјешнији кандидати на конкурсу за избор нотара за службено сједиште Бањалука.

Међу 15 кандидата на конкурсу за избор нотара за сједиште у Бањалуци најбоље оцјене добили су Марина Селак, Марина Кременовић, Марина Штрбац, Огњен Богданић и Јелена Поповић.

Комисија је предложила министру правде Републике Српске Антону Касиповићу да њих, као најуспјешније кандидате, именује за нотаре.

Јелена Поповић је иначе стручни сарадник у Окружном суду и свастика Огњена Богданића, који је као четврти на листи предложен за новог нотара.

Знатно мање интересовање било је за службена сједишта у Зворнику и Прњавору за која су се пријавила два, односно један кандидат.

За нотара за службено сједиште у Зворнику предложена је Драгана Гламочић, док је за за сједиште у Прњавору предложен једини кандидат Владо Видић.

Слика

Фото: capital.ba

Пише: М. Чигоја Љубојевић

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Hari 17.02.2022. 09:21
    Pravi izbor kandidata, što bi se reklo "ni po babu ni po stričevima"ali kad bi se šalili. Čisti nepotizam na djelu kao i u ostalim javnim službama, ništa novo tako godinama. Kandidati koji nemaju tatu, strica, ujaka , zeta itd. mogu godinama čekati kad će doći na red za posao. Komisija za izbor je imala zadatak da ovi izabrani su predodređeni za funkcije, zato im je davala najveći broj bodova da se odvoje od konkurencije.
  • Generic placeholder image
    Pale 17.02.2022. 07:34
    Fuj!!!
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    10h 4m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    20h 22m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    20h 28m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 26m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    8h 37m
    0