Црква се одувијек труди да младе подржи у стицању знања

17.06.2022. 09:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је на пријему за стипендисте Српске православне цркве /СПЦ/, студенте завршних година, да се Црква одувијек труди да пружи подршку младима у стицању знања.

Патријарх је напоменуо да су српски владари некада стипендирали младе да се школују у иностранству, а да су се, стекавши знања у свијету, ти људи заиста враћали у Србију да помогну и стечена знања искористе за развој и добробит своје земље.

Његова светост уприличио је пријем за студенте завршних година Медицинског, Електротехничког, Правног, Филозофског и Богословског факултета Универзитета у Београду, којима је пренио да би приликом наредног сусрета желио да се упозна и са њиховим родитељима, за које је рекао да су их одгојили и учили правим вриједностима, а права вриједност се налази само у љубави према другоме.

- Црква се одувек труди да пружи подршку младим људима у стицању знања, али и врлине, како би, присетимо се речи великог добротвора српског народа и оснивача фонда Привредник Владимира Матијевића, млади били радни, честити и штедљиви - штедљиви у свему, али не и у љубави према другима - рекао је патријарх Порфирије.

Студенти су прије сусрета са патријархом српским посјетили Музеј СПЦ, Библиотеку Српске патријаршије, придворну капелу Светог Симеона Мироточивог, салу за сједнице Светог архијерејског сабора и друге знаменитости Патријаршијског двора, објављено је на сајту СПЦ.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Благовијести Данас Благовијести
Сутра Благовијести Сутра Благовијести
Владика Григорије објаснио шта је важно поштовати током великог Васкршњег поста Владика Григорије објаснио шта је важно поштовати током великог Васкршњег поста
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 34m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 59m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 32m
    0