Црна Гора сутра отвара границе са 26 земаља, границе са Србијом затворене

31.05.2020. 19:39
0
ИЗВОР: Танјуг

Границе Црне Горе од понедјељка биће отворене за грађане 26 земаља, без карантина и самоизолације, одлучило је Национално координационо тијело, али на том списку и даље нема Србије.

Улазак у Црну Гору дозвољен је становницима Словеније, Исланда, Хрватске, Словачке, Швајцарске, Албаније, Аустрије, Норвешке, Монака, такозваног Косова, Њемачке, Грчке, Мађарске, Данске, Литваније, Летоније, Азербејџана, Луксембурга, БиХ, Бугарске, Израела, Сјеверне Македоније, Ирске, Чешке, Финске и Естоније, а са тим земљама дозвољен је и ваздушни и поморски саобраћај, преноси портал ЦдМ.

Како се наводи, држављани Црне Горе и странци са сталним или привременим боравком у тој земљи, а који улазе у Црну Гору из држава у којима је потврђрена стопа активних случајева обољелих од корона вируса већа од 25 на 100.000 становника, мораће у карантин или самоизолацију од 14 дана.

У Црној Гори ће од понедјељка бити дозвољена и сва јавна окупљања, укључујући свадбе и сахране, спортска такмичења, али на њима неће моћи да присуствује више од 200 особа и мораће да се поштује мјера социјалне дистанце.

Такође, дозвољен је рад диско клубова/барова и ноћних клубова/барова као и дјечјих играоница, док ће вртићи своја врата отворити у четвртак, 4. јуна.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 36m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 16m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 28m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 22m
    0