Црна Гора увела нове мјере за грађане Србије

03.06.2020. 18:37
0
ИЗВОР: Alo

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је да је потребно да број обољелих од корона вируса у Србији буде смањен са 4.000 на 2.000, како би грађанима Србије било дозвољено да путују у Црну Гору.

Милошевић је рекао да вјерује да ће туристи из Србије ускоро путовати у Црну Гору, преноси РТЦГ.

Он је поновио да је Црна Гора одредила стандарде за земље чијим је грађанима омогућен улазак у Црну Гору, а то је 25 инфицираних људи на 100.000 становника.

Црногорски амбасадор је навео да они који имају своје фирме и који се баве послом у Црној Гори могу да уђу у Црну Гору, под одређеним условима, а то је самоизолација. Милошевић је објаснио да самоизолација у том случају не мора да буде на стриктном простору и да те особе могу да се креће на релацији од фирме до објекта гдје су смјештене.

Такође, они који имају чланове породица у Црној Гори о којима се брину могу ући у Црну Гор, а дозволе за те категорије грађана издаје Национално координационо тијело за заразне болести, додао је Милошевић.

Он је објаснио да се грађани Србије за дозволе обраћају амбасади, а она тај захтјев шаље Националном координационом тијелу, оно даје дозволу и одређује се један или два дана током недјеље за улазак у Црну Гору.

- То је потребно због тога да би се организовао конвој - рекао је Милошевић и додао да, ако се пријави 40 или 50 људи, они треба да буду смјештени у карантин, а да би поступак био једноставнији држава је организовала конвоје којима ће грађани бити спровођени у посебно одређено објекте за такву намјену, које је одредила Влада Црне Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 27m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 11m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 38m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 56m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 57m
    0