Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)

02.07.2024. 09:49
7
ИЗВОР: nebojsavukanovic.info

Један од наших најуспјешнијих и најбољих пластичних хирурга, који већ шест година води Клинику за пластичну и реконструктивну хирургију у највећој приватној болници у Дохи и Катару, ове седмице је специјалан гост на Универзитетско-клиничком центру Бањалука, гдје ће у склопу пројекта, одржати предавање те извести веома захтјеван оперативни захват.

Ради се о реконструкцији мишића поткољенице након трауме, спајању оштећених нерава, тетива и мишића како би се омогућило нормално кретање младој пацијенткињи која има проблема са стопалом и која је имала раније у региону велику операцију која, нажалост, није дала очекиван резултат.

Др Ерић без накнаде, про боно, долази у Бањалуку из Катара и изводи операцију како би помогао пацијентима, али и нашим љекарима пренио своје богато знање и искуство, што је од великог значаја за здравствени систем Републике Српске. Др Ерић је предложио да би било корисно да се формира Удружење љекара Републике Српске у дијаспори, које би радило на довођењу наших успјешних љекара из свих области, који би усавршавали,  преносили знање и искуство нашим љекарима.

Др Дражан Ерић је јуче потписао Уговор о сарадњи и стручном усавршавању и имао састанак са руководством УКЦ Бањалука, након чега је одржана конференција за новинаре на којој се говорило о стручној подршци др Ерића и размјени искуства.

Видео: РТРС

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Skijaš 03.07.2024. 17:20
    @Miri....jedno govoriš a drugo radiš, upravo si obratio pažnju na moj komentar.
  • Generic placeholder image
    Jafa 03.07.2024. 13:56
    Veliki je to čovjek još veći stručnjak.
    Zanemarljivim koji komentarišu nedostaje obrazovanja. Preporučujem večernju školu,jer po danu očito nemaju vremena od ispijanja kafa....
  • Generic placeholder image
    Miri 03.07.2024. 12:33
    Skijaš jenepopravljiv i ne treba obraćati pažnju na njegove besmislene komentare
  • Generic placeholder image
    Skijaš 02.07.2024. 22:46
    @Srbine tata ti je budala jer te nije lijepo vaspitao. I mama ti je budala jer je i ona odgovorna za vaspitavanje djece koliko i tata. A ti razmisli šta bi bilo da smo svi na prvu nepravdu, koju svi doživimo prije ili kasnije, razgulili odavde. Šta bi na primjer bilo da smo napustili linije 1992. godine jer neki tatini sinovi studiraju u Beogradu ili švercuju?
  • Generic placeholder image
    Dobrila 02.07.2024. 19:44
    Najbolji je po strucnosti. Ja to govorim kao neko kome je ovaj doktor radio operaciju. Svaka mu čast na njegovom radu. On nije zelio da ode, otjeran je, jer pored njega nisu mogli drugi da dođu do izrazaja. Nazalost ti ni njegovim odlaskom nisu uspjeli, jer rijedak je taj talenat i strucnost. Samo smo mi građani i pacijenti izgubili. Dr. Eric je veliki, humani čovjek i najbolji plasticni hirurg u regionu.
  • Generic placeholder image
    Srbin 02.07.2024. 19:34
    A moj skijaš, ti si obična budala. Raspitaj se malo i videćeš da je otjeran, tj poslije prvog studijskog odlaska za njega više nije bilo mjesta, jer je to mjesto zauzela direktorova kćerka.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 02.07.2024. 16:48
    Po čemu je ovaj jedan od najboljih? Zato što je otišao mlatiti arapske dolare i praviti sise i guzice sponzorušama u potrazi za šeikom? Da je ostao pomažući narodu iz kog je potekao i državi koja je uložila u njegovo obrazovanje možda bi bio među najboljima, ovako je samo jedan od onih koji su se najbolje prodali.
Повезане вијести
Дизел и бензин поскупљују, eво за колико Дизел и бензин поскупљују, eво за колико
Српска јутрос богатија за 26 беба Српска јутрос богатија за 26 беба
Зорана хуманим гестом расплакала мајку која се бори са карциномом Зорана хуманим гестом расплакала мајку која се бори са карциномом
Најчитаније
  • Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
    9h 16m
    0
  • Бура одувала двоје туриста са плаже на околно острво
    21h 54m
    0
  • Упркос апелима: Комшије глуве на позиве за утврђивање међе
    21h 21m
    0
  • Осуђен власник стрељане у коју је ишао Коста К.
    2h 6m
    0
  • Ухапшено лице због дроге
    6h 26m
    0