Да ли је могућа коалиција СНСД-a и СДС-a?

14.11.2022. 14:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

СДС нема намјеру улазити у било какве “широке коалиције” које би ишле у корист једино онима који на тај начин желе да заштите своје личне или партијске интересе, поручио је данас вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић.

Тиме је, практично, потврђено да јавни позив лидера СНСД и новоизабраног предсједника Републике Српске, Милорада Додика, на разговор са свим парламентарним странкама о могућности формирања двотрећинске већине у Народној скупштини, нема подршку највеће опозиционе странке. Исто тако, од раније је познат став лидера Листе “За правду и ред”, Небојше Вукановића, да са Додиком и властима нема било каквих преговора ни компромиса, а сличне поруке претходних дана стизале су и из ПДП.

Међутим, исто тако није тајна да у СДС, као највећој опозиционој политичкој партији у Српској, постоје и они који су склони сарадњи са СНСД и Додиком. Један од истакнутих функционера СДС, који су раније често говорили о потреби приближавања жестоко супротстављених политичких блокова у Српској, макар кад је ријеч о заједничком наступу у Сарајеву, јесте члан Главног одбора те странке и актуелни начелник општине Соколац, Милован Бјелица.

Данас, одговарајући на новинарско питање да ли и даље сматра да би СДС требало да се одазове на Додикове позиве како би се разговарало о формирању широке српске коалиције у Народној скупштини, Бјелица одговара да то треба да процијени руководство странке.

Коментари 0
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 42m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 32m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 57m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 30m
    0