Да ли је могућа коалиција СНСД-a и СДС-a?

14.11.2022. 14:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

СДС нема намјеру улазити у било какве “широке коалиције” које би ишле у корист једино онима који на тај начин желе да заштите своје личне или партијске интересе, поручио је данас вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић.

Тиме је, практично, потврђено да јавни позив лидера СНСД и новоизабраног предсједника Републике Српске, Милорада Додика, на разговор са свим парламентарним странкама о могућности формирања двотрећинске већине у Народној скупштини, нема подршку највеће опозиционе странке. Исто тако, од раније је познат став лидера Листе “За правду и ред”, Небојше Вукановића, да са Додиком и властима нема било каквих преговора ни компромиса, а сличне поруке претходних дана стизале су и из ПДП.

Међутим, исто тако није тајна да у СДС, као највећој опозиционој политичкој партији у Српској, постоје и они који су склони сарадњи са СНСД и Додиком. Један од истакнутих функционера СДС, који су раније често говорили о потреби приближавања жестоко супротстављених политичких блокова у Српској, макар кад је ријеч о заједничком наступу у Сарајеву, јесте члан Главног одбора те странке и актуелни начелник општине Соколац, Милован Бјелица.

Данас, одговарајући на новинарско питање да ли и даље сматра да би СДС требало да се одазове на Додикове позиве како би се разговарало о формирању широке српске коалиције у Народној скупштини, Бјелица одговара да то треба да процијени руководство странке.

Коментари 0
Повезане вијести
Драгана Чавка: Осјећам се као Бошњакиња Драгана Чавка: Осјећам се као Бошњакиња
Тенисерка из Српске Сара Микача четврта на играма БРИКС-а Тенисерка из Српске Сара Микача четврта на играма БРИКС-а
Када остварујете право на годишњи одмор у Српској? Када остварујете право на годишњи одмор у Српској?
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  19h 50m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  21h 39m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  21h 58m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  19h 18m
  0
 • Посљедњег јунског дана традиционална „Јагњијада“ на Вучијој Луци
  20h 58m
  3