Да ли је могућа коалиција СНСД-a и СДС-a?

14.11.2022. 14:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

СДС нема намјеру улазити у било какве “широке коалиције” које би ишле у корист једино онима који на тај начин желе да заштите своје личне или партијске интересе, поручио је данас вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић.

Тиме је, практично, потврђено да јавни позив лидера СНСД и новоизабраног предсједника Републике Српске, Милорада Додика, на разговор са свим парламентарним странкама о могућности формирања двотрећинске већине у Народној скупштини, нема подршку највеће опозиционе странке. Исто тако, од раније је познат став лидера Листе “За правду и ред”, Небојше Вукановића, да са Додиком и властима нема било каквих преговора ни компромиса, а сличне поруке претходних дана стизале су и из ПДП.

Међутим, исто тако није тајна да у СДС, као највећој опозиционој политичкој партији у Српској, постоје и они који су склони сарадњи са СНСД и Додиком. Један од истакнутих функционера СДС, који су раније често говорили о потреби приближавања жестоко супротстављених политичких блокова у Српској, макар кад је ријеч о заједничком наступу у Сарајеву, јесте члан Главног одбора те странке и актуелни начелник општине Соколац, Милован Бјелица.

Данас, одговарајући на новинарско питање да ли и даље сматра да би СДС требало да се одазове на Додикове позиве како би се разговарало о формирању широке српске коалиције у Народној скупштини, Бјелица одговара да то треба да процијени руководство странке.

Коментари 0
Повезане вијести
Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности
У Српској смањено очекивано трајање живота У Српској смањено очекивано трајање живота
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  9h 18m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  23h 0m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  10h 22m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  10h 54m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  8h 12m
  0