Дан када је Роналдо Феномено дебитовао за Реал

06.10.2020. 14:50
0
ИЗВОР: Кликс

На данашњи дан прије 18 година легендарни бразилски фудбалер Роналдо Луис Назарио де Лима, познатији као Роналдо Феномено дебитовао је за мадридски Реал и већ у првој утакмици показао зашто је један од најбољих фудбалера које је свијет икада видио.

Флорентино Перез је тих година "градио" чувене Галактикосе са стадиона Сантијаго Бернабеу, а сваке године у клуб је долазио један играч свјетске класе.

Клупске изборе добио је захваљујући Луису Фигу 2000. године, а наредне сезоне стигао је Зинедин Зидан. Након Свјетског првенства у Јапану и Јужној Кореји одлучио је довести Роналда, касније и Дејвида Бекама, Мајкла Овена...

Бразилац којем се дивио читав свијет имао је много проблема с повредама након преласка из Барселоне у Интер. Пет година на стадиону Ђузепе Меаца обиљежено је бројним фрустрацијама због тешких повреда.

Роналдо се вратио када је највише требао. Повреде је оставио иза себе, а са карактеристичном фризуром и осам погодака одвео је Бразил на кров свијета. У полуфиналу је погодио против Турске за побједу резултатом 1:0, а у финалу је са два поготка срушио Њемачку.

Прве три утакмице сезоне 2002/2003. Роналдо је пропустио због повреде, а онда је у дуелу с "Алавесом" добио прилику у 63. минути умјесто Гутија. На терену је провео свега 60 секунди прије него што је постигао свој дебитантски гол у бијелом дресу. Само 14 минута касније погодио је и други пут у тријумфу "Реал Мадрида" резултатом 5:2.

Роналдо је ту сезону завршио са 30 постигнутих голова у свим такмичењима, а посебно се памти утакмица на Олд Трафорду с "Манчестер јунајтедом" када је постигао хет-трик и добио овације навијача енглеског великана. За "Реал Мадрид" је постигао 104 поготка у 177 наступа, прије него што су повреде опет узеле свој данак.

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 29m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 31m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 24m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 29m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 32m
    1