Данас о снимању документарног филма „Република Српска: Борба за слободу“

09.11.2020. 08:26
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Скупштине града Источног Сарајева Мирослав Лучић и режисер и продуцент Борис Малагурски данас ће најавити снимање документарног филма о стварању Републике Српске, у чијем финансирању ће учествовати Градска управа.

Лучић, који је један од иницијатора снимања филма, рекао је да ће у фокусу овог историјски важног остварења бити тежња српске интелектуалне елите и политичара тог времена да на одговарајући начин одговоре идеји о стварању муслиманске државе на просторима БиХ, те улози и значају Војске Републике Српске у очувању српских територија, саопштено је из Градске управе.

Према његовим ријечима, значајан дио филма биће посвећен улози сарајевских Срба у стварању Републике Српске и херојској борби бораца који су сачували српске територије током одбрамбено-отаџбинског рата.

- Формирање Српског Сарајева, након званичног завршетка рата на овим просторима, учврстило је позиције Републике Српске које су добијене Дејтонским мировним споразумом, то је нешто што мора да буде документовано као историјска чињеница - рекао је Лучић.

Филм „Република Српска: Борба за слободу“  биће представљен на конференцији за новинаре у 15.00 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Републике Српске Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Ре...
Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама
На Палама приказан филм о првој експедицији из Српске на врх Матерхорн На Палама приказан филм о првој експедицији из Српске на врх Матерхорн
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 4m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    18h 36m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    21h 20m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    16h 58m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    13h 30m
    0