Данас расплет у групама Е и Ф на Мундијалу

01.12.2022. 10:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На Мундијалу у Катару данас ћемо да добијемо расплет у групама Е и Ф из којих ниједна селекција није успјела да осигура нокаут фазу у прва два сусрета.

Од 16.00 часова играју се мечеви групе Ф, састају се Хрватска Белгија, те Канада – Мароко, а тренутни пласман изгледа овако: Хрватска 4 (гол разлика 4:1), Мароко 4 (2:0), Белгија 3 (1:2), Канада без бодова (1:5).

Канађани су отпали с обзиром на два пораза у исто толико мечева, а преостале три селекције имају шансу за улазак у осмину финала.

Дерби је свакако дуел Хрвата и Белгијанаца. “Ватренима” одговарају побједа и реми, а пласираће се међу 16 најбољих селекција и поразом уколико Канада побиједи селекцију Марока.

Другопласирани Мароканци такође иду даље у случају побједе или против Канађана, такође могу даље поразом, али уз услов да Белгија убједљиво савлада Хрватску, односно да имају бољу гол разлику.

Белгија ће се сигурно пласирати у осмину финала побједом над Хрватском, а пораз ће их елиминисати. Неријешен резултат ће бити довољан само ако Мароко изгуби од Канада и то убједљиво, јер је гол-разлика тренутно на страни афричке селекције.

Сусрети групе Е почињу у 20.00 часова, састају се Костарика – Њемачка и Јапан – Шпанија, а поредак је сљедећи: Шпанија 4 (8:1), Јапан 3 (2:2), Костарика 3 (1:7), Њемачка 1 бод (2:3).

Шпанија ће се квалификовати у осмину финала тријумфом или ремијем, пораз од Јапана ће их оставити у ситуацији да се ослањају на своју тренутно супериорну гол-разлику, осим ако Костарика не побиједи Њемачку. У том случају ће екипа Луиса Енрикеа испасти.

Јапан може да прође побједом против Шпаније, као и ремијем уз неријешен исход Костарике и Њемачке. Сигурно испадају ако изгубе и уколико освоје бод, а Костариканци савладају “Панцере”. Гол разлика голова ће да одлучи о њиховој судбини ако буду играли неријешено, а Нијемци побједе.

Костарика може до осмине финала побједом, Реми би екипи Луиса Фернанда Суареза донио пласман у сљедећу фазу ако Шпанија савлада Јапан, али ако “Фурија” доживи пораз онда би се гледала гол-разлике, гдје су слабији. Реми у обје утакмице или пораз за Костарику значи одлазак кући.

Њемачка једноставно мора да освоји три бода да би остала у конкуренцији за пласман, али им ни она не гарантује пролаз међу 16 најбољих.

Тријумф над Костариком у комбинацији са побједом Шпаније против Јапана ће да их одведе даље, а гол разлика одлучиваће у случају неријешеног резултата између “Фурије” и “Самураја” или побједа Јапана. Сви остали резултати за екипу Хансија Флика значиће крај такмичења.

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 47m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 49m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 42m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 50m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 47m
    0