Данас топлије и промјенљиво

03.07.2024. 08:29
0
ИЗВОР: katera.news

 

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражилo je 28 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 7 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се јутрос у већем дијелу Републике Српске и ФБиХ одвија по сувим коловозима, а мјестимично влажним на подручју Херцеговине и доњег Подриња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан и због могућности наиласка на ситније одроне.

На дионици магистралног пута Бродар-Рудо један у тунелу Трговишта измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина уз привремену сигнализацију.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измијењен је режим саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова биже повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново –Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања за путничка возила.

До краја августа за путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац, на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај, код Зворника, забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе која се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити Шепак.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ током дана постепено ће расти температура ваздуха и биће промјенљиво облачно са сунчаним периодима.
На истоку и југоистоку понегдје је могућа киша или пљусак, претежно у брдско-планинским предјелима.

У касним поподневним часовима услиједиће ново наоблачење на западу и југу које ће се ширити ка сјеверу и истоку и може условити пролазну кишу или пљусак, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 23 до 27 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 17.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверних смјерова, повремено појачан, у Херцеговини уз јаке ударе буре.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме. У Херцеговини је претежно сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница четири степена, Соколац 11, Бугојно 12, Сарајево, Широки Бријег и Сребреница 13, Дрвар и Тузла 14, Бихаћ, Сански Мост и Зеница 15, Ливно и Зворник 16, Бањалука 17, Бијељина и Требиње 18, Градачац 19, Неум 21 и Мостар 22 степена Целзијусова.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана веома топло Наредних дана веома топло
Поново стижу тропске ноћи Поново стижу тропске ноћи
Претежно сунчано и топлије Претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Возач камиона у 15 минута учествовао у три саобраћајне незгоде
    12h 20m
    1
  • Професор доктор Коста Тодоровић: Пионир српске епидемиологије
    7h 23m
    1
  • Гибаница од ломљених кора
    5h 13m
    0
  • Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије
    9h 5m
    0
  • У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
    15h 19m
    0