Директор ХЕ на Дрини од "пријатеља" наручио 327 тренерки и патика за све раднике

13.10.2021. 18:46
0
ИЗВОР: capital.ba

Управа "Хидроелектрана на Дрини" из Вишеграда цијелу годину ради без усвојеног плана пословања, јер одбијају спровести закључак о рационализацији трошкова.

Међутим, док представници државног капитала траже да се трошкови "крешу", а новац троши само на оно што је неопходно и што је везано за пословање, управа се окренула спорту, односно опремању радника за предстојеће радничке игре.

Колико се овом спортском догађају посвећује пажња најбоље показује то што директор Недељко Перишић опрема раднике као да их спрема за Олимпијске игре, а не на такмичење локалног карактера, пише Capital.

То показује и цијена опреме, која је процијењена на 57.000 марака, што је цифра коју ни бројни професионални клубови у Републици Српској годишње не могу да издвоје.

Перишић наручује 241 комплет дводијелних тренерки и исто толико пари обуће за мушкарце, те 86 дводијелних тренерки и патика за жене, а пожељно је да бренд буде "хумел".

Ако се узме у обзир да је у предузећу запослено нешто преко 300 радника, јасно је да ће сви радници добити по комплет опреме, односно да ће цијело предузеће учествовати на играма.

Велика пажња посвећена је и изгледу опреме, како би се добила тачно она која се свиђа наручиоцу.

Код патика се тражи да је ђон изрезбарен, да је горњи дио пресвучен “меканим антилопом и фином мрежицом” а да су преклопни слојеви “од термопластичног полиуретана и наглашеним брендирањем на задњој четвртини патике”.

Занимљиво ће бити чути мишљење акционара везано за ово расипање новца, које је никако није у складу са оним што се од почетка године тражи од Управе предузећа.

Крајем овог мјесеца заказана је ванредна Скупштина акционара на којој ће се поново наћи приједлог плана пословања за ову годину, а који је већ оборен два пута.

У том плану Управа убјеђује акционаре да ће радити управо супротно ономе  како се понаша током цијеле године.

- Мјесечно ће се  сагледавати кретања  прихода и расхода и сачињавати комплетне анализе остварених  резултата пословања, у циљу  контроле  трошкова и пословања без губитка. Побољшаће се економичност коришћења путничких возила, контролисати трошкови репрезентације, службених путовања, ангажовања по уговору о дјелу, канцеларијског материјала, семинара, службених телефона и других трошкова који нису директно везани за дјелатност - наводи се у Плану пословања за ову годину.

Док акционарима обећавају рационално пословање, управа расипати новац на непотребне ствари и уз то купује их, према постављеним условима, од унапријед договореног добављача.

 

Д.Товиловић (Capital)

Коментари 0
Повезане вијести
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 45m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 39m
    0