Дирљива прича о Нини која продаје крофне да помогне тати да се излијечи од тешке болести

23.06.2023. 12:53
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Прича о маленој Нини која у Новом Саду продаје крофне како би зарадила џеперац, али и помогла за лијечење свог тате обишла је регион.

Она има 11 година и завршила је пети разред основне школе и од почетка распуста ријешила је да на свој начин помогне породици. Њен тата Зоран је услијед тешког очног обољења аблација ретине остао без једног ока, а и друго око је у великој опасности. Осим што може у потпуности да ослијепи, и живот би му могао бити угрожен. Спас је лијечење у Москви, које је веома скупо.

– Нина је само девојчица која неизмерно воли свог тату. Имамо осим ње и сина Немању и покушали смо да их поштедимо тежине ситуације, али деца све осећају. Приметила је и сама да је потребна помоћ кућном буџету и одлучила да ради и заради. Бака је дала идеју за крофне, а ја је нисам смела пустити саму да продаје, него сам изашла са њом испред продавнице - каже Нинина мама Наташа Нинковић.

Слика

Фото: RINA

Идеју за њихову акцију подијелила је на друштевним мрежама и онда је кренула, како каже Наташа, права емотивна експлозија и то посебно међу омладином, али и свим очевима. Мимо свих очекивања развила се идеја мале Нине и сада се на крофне чека у реду.

– Прво није било скоро никога да купи крофну од 100 динара (око 2 КМ), а сада се чека у редовима. Осетили смо заиста много емпатије и уверили се да има много дивних и добрих људи. Верујте, мало нам је 100 крофни дневно колика је потражња. Људи знају дуго да чекају да би купили једну крофну, јер су се сви договорили да купе само једну, јер немамо довољно. Притом, свако је крофну платио више него што заправо кошта, а сада нам траже да чак крофне шаљемо поштом. Покренула се једна позитивна лавина – рекла је Наташа, преноси Телеграф.

Малена хероина заједно са мамом и баком помаже у прављењу крофни, набавци намирница, а затим их износи на штанд. Придружили су јој се и другари из школе.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 59m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 4m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 47m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 53m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    23h 21m
    0