Ђаци у Српској дефинитивно од понедјељка у клупама

30.10.2020. 13:49
1
ИЗВОР: srpskainfo

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о одвијању васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској.

У Закључку је наведено да се настава, све спортске и друге активности школске дјеце и омладине, организовање проширеног програма (продужени боравак и јутарње чување), од 2. новембра 2020. године, настављају у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској, у складу са Закључком Владе Републике Српске број 04/1-012-2-2184/20 од 17.08.2020. године и Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа, саопштено је данас из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Наводи се да све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, у складу са епидемиолошком ситуацијом, у наредном периоду, могу Министарству просвјете и културе доставити приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама.

Додаје се да приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

- Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод ће, у случају потребе у било којој локалној самоуправи, за ученике основне школе, у сарадњи са Јавним сервисом Радио-телевизије Републике Српске, организовати наставу на даљину, а за ученике средње школе настава на даљину ће се организовати путем електронских средстава комуникације, на исти начин као што је то било успјешно реализовано у другом полугодишту претходне школске године - наводи се у саопштењу Министарства просвјете и културе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ja 30.10.2020. 20:10
    Ma super,uslijed pogorsanja epidemioloske situacije djeca krecu ponovo u skolu.👏👏👏
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 57m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 38m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 1m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 45m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    14h 12m
    0