Дјеца из Косовске Каменице посјетила Спомен-комплекс Градину

23.06.2021. 21:38
0
ИЗВОР: СРНА

Дјеца из Косовске Каменице, њих 46, која бораве у Приједору у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", посјетила су данас Спомен-комплекс Градину, највеће стратиште српског народа у историји.

-Дјеца су прошла 800 километара да се упознају са нашом тешком историјом и страдањем и отићи ће богатији за једно историјско тешко сазнање и пренијети својим вршњацим- саопштено је из Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Посебна радост дјеце је што је са њима данас била Биљана Чекић која је у филму "Дара из Јасеновца" одгирала главну улогу.

-Нема вјеродостојнијег мјеста на свијету него баш ту да је упознају на овом тужном и светом мјесту. Била ми је част да јој лично уручим књигу велики пројекат нашег Одбора "Хумано срце Српске" и зажелим добро здравље и успјешну каријеру- рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Поклоне дјеци обезбедио је амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић и извршни директор предузећа "Електрокрајина" из Бањалуке Родољуб Топић.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 49m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 48m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 30m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 3m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    16h 37m
    2