Дјеца из Пала и Источног Новог Сарајева поново од сутра бесплатно скијају

23.02.2021. 19:55
13
ИЗВОР: СРНА

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је Срни да ће од сутра скијање за дјецу поново бити бесплатно скијање на Јахорини.

- Данас је одржан састанак на иницијативу српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, којем је присуствовао и премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић на коме смо их упознали о ситуацији која се десила и одлучили на захтјев Додика и молбу премијера да одобримо скијање за малишане из општина Пале и Источно Ново Сарајево - рекао је Љевнаић.

Он је подсјетио да је бесплатно скијање за дјецу са подручја Источног Сарајева уведена прије три године на приједлог Надзорног одбора Олимпијског центра и њеног предсједника Недељка Елека, када су дјеца по први пут скијала бесплатно.

- Увели смо да дјеца имају бенефите од Јахорине, од тога што ми радимо. Ми не желимо сада да дјеца испаштају у овој ситуацији - нагласио је Љевнаић и додао да ће у четвртак бити одржан састанак руководства Олимпијског центра са Додиком, Вишковићем и начелником Пала Бошком Југовићем с циљем рјешавања несугласица.

Он је рекао да није суштина да дјеца испаштају, већ да грађани Пала осјете приходе Јахорине.

- Ми ћемо радити како мислимо да треба и трудићемо се да се што више осјете бенефити Јахорине за све становнике Сарајевско-романијске регије - поручио је Љевнаић.

Он сматра да је до несугласица дошло усљед замјене теза или неспоразума, што би требало да буде ријешено на предстојећем састанку.

Коментари 13
  • Generic placeholder image
    pale 26.02.2021. 12:50
    Moje mišljenje je da ne treba dati nikome skijanje besplatno. Zna se da djeca siromašnih roditelja nemaju pare za opremu niti najam. Može se donijeti odluka da se za djecu daju popusti, da preko škola dobije i dodatni popust, pa onda nek to bude i 80%,90%. Ali to mora biti pravilo za svu djecu BIH. Na kraju krajeva ako hoćemo da proizvedemo te male skijaše, uradimo te preko klubova. Ima milion načina, a ne da Ljevnajić i kompanija glume dobrotvore. Svakako da ja nisam protiv toga da djeca skijaju, već da nam se zamazuju oči, kao oni nama dali za našu djecu na našoj imovini. Nek OC pokaže ugovor sa BAT-om za Bistricu i nek dokažu da su ovi platili. Veoma je upitno da li su iz BAT-a platili Hotel Bistricu, a sezonu 2019 su koristili. Bistrica i zemljište su sigurno vrijede više od 5,9 mil. KM,
  • Generic placeholder image
    Stanovnik I.Ilidze 25.02.2021. 18:33
    Djeca se dijele po tome ko je pobijedio u kojoj opstini. Sramota za Republiku Srpsku. Dotakli ste dno i vi i mi sa vama.
  • Generic placeholder image
    neno 24.02.2021. 20:02
    A djeca iz Istočne Ilidže? Politički nepodobna?
  • Generic placeholder image
    ekonomista 24.02.2021. 11:23
    MIxailo- porezi od prihoda pripadaju RS, a samo jedan mali dio se vrati. Po tebi bi trebalo sve prepisati na OC , pa da oni to lijepo krčme. Slažem se da svi trebaju platiti poreze ali ne "namete" i to je propisano zakonima, pa ih samo treba primijeniti. Lako je izvuci jednu grubu računicu koliko para se "slije", ali zapamti OC upravlja skijalištima i prodaje karte po skupoj cijeni, rabi parking i infrastrukturu , koju niko ne plaća. To je njegov prihod. Oni su državno preduzeće i naravno moraju položiti račune, ali uvidom u strukturu troškova, ima toga puno za raspravu. Sa druge strane imaju slobodu da u 2019. godini plate preko 820. hiljada eura za reklamu, Tad se hvale prihodom od 15 miliona , ali su za 5,2 prodali imovinu. Ako sabereš sva zaduženja koja su napravili da bi uradili investicije i sabereš prihode, odnosno dobit, vidjećeš da ne mogu vratiti uzeto.
    Ko će to platiti? Ili će propasti , pa da neko jeftino privatizuje?
  • Generic placeholder image
    Haj 24.02.2021. 10:04
    Pitajte koliko je Veljko Golijanin platio gondolu a koliko Ljevnajic kaze da treba za gondolu na Jahorini.Sve je jasno goli kriminal. Tu podhitno treba uci finansijska policija da se otkriju malverzacije ako imamo pravnu drzavu,a nemamo je nazalost. Ovakvi kao Ljevnaic i Elek ne bi ni kiosk vodili u uredjenoj drzavi.
  • Generic placeholder image
    ekonomista 24.02.2021. 00:00
    Poštovani Mixailo, hajde da sve što je pozitivno pohvalim u 2019. o, ali isto takoda sve postavimo na mjesto. Investirala je država u 2019. godini oko 45. miliona KM. Evo link pa malo pogledajte troškove. Za reklamu je dato cca 820.000. € . Pogledaj malo prikazane prihode od prodaje ski karata ( to su usluge) i pogledaj bilans stanja , Uporedi troškove i plate za 91. zaposlenog.
    Usput pišem kao ekonomista i neko ko dobro poznaje Jahorinu ,
    https://www.blberza.com/Cms2FileCache/files/cms2/docver/84649/files/OCJH_Izvjestaj%20o%20poslovanju%20za%202019.%20godinu.pdf
    Nije sve u tim ljudima, mada imaju zasluga, ali uvijek je pitanje šta je rezultata. Trenutno su prezaduženi ! Ima nas koji imaju i akcije u OC i nije Jahorina ničija, a podržavam da svi na Jahorini trebaju da plate porez, ali to treba da uredi država! Ne može se preko djece ucjenjivati neko. Odvratno je !
    Pozdrav,
  • Generic placeholder image
    Paljanin 23.02.2021. 22:27
    Vi radite u svom interesu i trošite državne pare, a to su pare naroda RS. Da li Ljevnajić može objasniti svoju smjenu na Kopaoniku i kako je došao ? Da li možete objasniti ko se krije iza kupovine Hotela Jahorine. Milioni su potrošeni, doduše novca koji je od kredita, izvodeći radove i kupujući žičare. Postavljate se kao privatna firma, zaboravljajući da ste preduzeće gdje je država većinski vlasnik. Zaboravljate da je Jahorina, opšte društveno dobro svih građana Bosne i Hercegovine. Vaše "prepucavanje" sa načelnikom Opštine Pale i pokušaj ucjene preko djece, pokazuje samo koliko ste podli i nedorasli . Dodik ima pametnija posla , a ne da vas moli da se djeca skijaju. Ako ima pravde i ako ima države poslaće vam f kontrolu da se utvrdi stvarno poslovanje i mešetarenja. Svaki drugi potez izaziva sumnju. Gospodo spustite se na zemlju! Kupujte vi nagrade , pa mislite da smo mi ludi.
  • Generic placeholder image
    Jahorinac 23.02.2021. 21:58
    Sram da Vas bude, finansijska izopacenost neizleciva ipak.
  • Generic placeholder image
    Неко из масе 23.02.2021. 21:30
    Љевнајићу, ти као укакиш, а Додик као вади ситуацију. Приче за наивне. Додик би се требао бавити својим послом! Јок! Он се у свачији петља осим у свој!
  • Generic placeholder image
    Čiko 23.02.2021. 20:59
    Fuj. Za povratiti. Za povratiti.
  • Generic placeholder image
    Mixajlo 23.02.2021. 20:48
    Iz olimp.centra Jahorina su u pravu, jer se ogromna sredstva slivaju Opštini Pale po osnovu poreza od prihoda koji direktno ili indirektno napravi Olimp. centar.
    Apro po nikakve barijere nebi trebale biti od strane te opštine. Razmislite, šta bi se desilo kad bi se rasformirao centar, ko bi upravljao tim kapacitetima? Opet bi trebao neki centar...
    Svi treba da budemo zahvalni tim ljudima koji su se organizovali da sve to funkcioniše. Osim nameta koji plaćaju turisti treba nametnuti adekvatne namete i lokalnim "biznismenima" koji kroz svoje usluge ove sezone trljaju dlanove na Jahorini, a to im je omogučilo rukovodstvo te planine!
  • Generic placeholder image
    Haj 23.02.2021. 20:14
    Tebe treba otjerati sto prije,ti ces odobravati djeci da skijaju na svojoj planini.Nije ti to caca ostavio u nasljedstvo.
  • Generic placeholder image
    Bojan 23.02.2021. 20:07
    Hahahaha... Sta je bilo teletabisi, neko vas nazvao ili je doslo do "nesporazuma"?
Повезане вијести
Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“ Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“
На спомен-обиљежју Блатине-Прибањ служен парастос за 14 српских бораца На спомен-обиљежју Блатине-Прибањ служен парастос за 14 српских бораца
Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
Најчитаније
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    22h 35m
    1
  • Константин Симић нови предсједник конференције беба у Источној Илиџи (ФОТО)
    16h 24m
    0
  • Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
    22h 45m
    0
  • Годишњица рођења Петра Кочића
    3h 7m
    0
  • Дјевојчицу убио гром на плажи на Халкидикију
    15h 53m
    0