Ђого: Коме је стало до мира не треба да пријети оружјем

05.03.2023. 20:11
2
ИЗВОР: srna.rs

Професор на Богословском факултету "Свети Василије Острошки" у Фочи протојереј-ставрофор Дарко Ђого рекао је Срни да свакоме коме је стало да људи у БиХ живе мирно и са међусобним поштовањем, не треба да ствара илузије да ће до тога доћи пријетњама и звецкањем оружјем.

Ђого је, коментаришући изјаву поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да Бошњаци морају бити спремни да бране институције БиХ чак и оружјем, истакао да у овом моменту не треба подизати реторику било гдје у свијету, а поготово не у једном осјетљивом друштву као што је овдје.

- Таква изјава је и у најнормалнијим околностима чудна и непримјерена, а сада је и изразито опасна, а звецкање оружјем неће допринијети да људи живе у миру и подношљивим међусобиним односима - нагласио је Ђого.

Он је додао да су овакве изјаве тужан и непримјерен допринос даљој контаминацији медијског и јавног простора, те да не приличе ни много млађим и неискуснијим представницима Исламске заједнице.

- Мислим да треба да извага више своје ријечи и да, заправо, размисли да ли је морао на тај начин да одговара на нешто што није његова непосредна брига - истакао је Ђого.

Према његовим ријечима, медијска контаминација и један облик вербалне агресије према Српској православној цркви наставља се, а да она ни у једном случају није реаговала на агресиван и неадекватан начин.

- Имали смо раније налете вербалне и медијске агресије у лажној афери 'Чајничко јеванђење' до увреда на рачун Светог Саве, и у том смислу сам поносан на наше свештенство што, ипак, чува културу цивилизованог дијалога и чињеничног одговарања на све оно што се каже - закључио је Ђого.

Кавазовић је за МТВ Игман изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

- Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то ’92. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем - додао је Кавазовић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Балијама и псима 07.03.2023. 03:04
    забранити приступ на сајт. Заудара земља муамедом.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 06.03.2023. 14:50
    Oj ture, što bih ja bio nervozan niti su mi preci izrodi ni fesli ustaše, ja tebi ne diram kuran pa se i ti ostavi jevanđelja, a agresivni islamski terorizam će dobiti adekvatan odgovor, zaboravili ste kako ste se proveli zadnji put kada ste zločinima ostvarivali svoju vjeru.
Повезане вијести
Некад Сарајлије, данас познати Фочаци о егзодусу сарајевских Срба Некад Сарајлије, данас познати Фочаци о егзодусу сарајевских Срба
Шеховац: Кавазовићеве изјаве подлијежу кривичној одговорности Шеховац: Кавазовићеве изјаве подлијежу кривичној одговорности
Катић: Да 157.000 Срба није напустило Сарајево, данас би били под земљом Катић: Да 157.000 Срба није напустило Сарајево, данас би били под земљом
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    23h 22m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    14h 3m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    23h 22m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    19h 36m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    10h 15m
    0