Ђоковић: Баш ме брига да ли ће ме казнити због КиМ – опет бих урадио исто

29.05.2023. 20:37
0
ИЗВОР: b92.net

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за медије послије пласмана у друго коло Ролан Гароса.

Он је савладао Александра Ковачевића резултатом 6:3, 6:2, 7:6 (1) и тако заказао сусрет са Мартоном Фучовичем.

Добио је питање о јуниорском Ролан Гаросу, који је и сам играо као младић.

- Важно је писати о јуниорима, који иду ка професионалном тенису. Изгубио сам у трећем колу од Химена Травера, тренера Баутисте Агута. Нека сјајна имена у жребу си били. Вавринка је освојио. Ту имате прилику да се представите менаџерима, спонзорима - рекао је Ђоковић.

- Алекс је играо добро, посебно у трећем сету, другом делу трећег сета. Сјајан момак, тренирали смо заједно пар пута. Причамо истим језиком. Нема сумње да може далеко да догура. Био сам изненађен његовим нивоом игре. Свака му част. Изгубио сам контролу у трећем сету, претрпео брејк, али сам одиграо савршен тај-брејк. Увек желим да доминирам без обзира ко је са друге стране – навео је.

Слика

Фото: Screenshot

Новак је прокоментарисао и своју поруку коју је написао на камери: "Косово је срце Србије. Стоп насиљу".

- Мислим да јесам. Нисам политичар и немам намеру да улазим у политичке дебате. Осетљива је тема и наравно да ме јако боли шта се догађа на Косову. Наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност. Као и син човека који је рођен на Косову осећам и додатну одговорност да искажем подршку народу и Србији. Многи не знају шта будућност доноси за Косово и српски народ и врло је бинтно показати слогу и подршку у оваквим ситуацијама. Не знам шта ће бити. Било је доста примедби на друштвеним мрежама од стране страних новинара изд. Не знам да ли ће ме казнити. Немам задрђче, поновио бих исто. Ја сам против ратова, насиља, конфликта и то сам увек исказивао у јавности. И наравно да имам саосећање за све људе, али просто ова ситуација са Косовом је преседан у интернационалном праву и повељи УН. Знамо шта се догодило ,знамо сви за резолуцију 1244. Јако ми је жао да смо у ситуацији која је незавидна за нас. Косово је наше огњиште, упориште, средиште најважнијих догађаја за нашу државу. Највећа битка се тамо десила, најважнији манастири су тамо. Много разлога има зашто сам то написао на камери – рекао је он.

Новак је најомраженији, односно тенисер који је био највише злостављан на друштвеним мрежама.

- Знате шта је рекао Коби Брајант. 'Одлично је када те неко мрзи. Јер не мрзе се добри, већ најбољи'. Не мрзим никог, тако и васпитавам своју децу. Мржнај је страшна емоција. Мислим да нисам заслужио да ме неко мрзи. Ништа у животу не бих променио. Правио сам много грешака, али сам био свој. Сто пута бих изабрао да будем свој него да идем уз длаку система - истакао је Новак.

Нови тренер „Звезде“ Барак Бахар је рекао да је у „Звезду“ између осталог дошао како би одиграо и меч са Новаком.

- Нико ме није контактирао из „Звезде“! Шалим се... Желим му дородишлицу! Драго ми је што имамо представника директно у Лиги шампиона, заслужили смо. Звезда је у тој позицији, фантастичан успех за српски клуб и господина нисам имао да упознам али имамо једну заједничког пријатеља, већ сам тада знао да долази у Звезду иако није било званично. Желим му све најбоље и да прође групну фазу ЛШ - рекао је Новак.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Ђоковић се намучио до полуфинала Ђоковић се намучио до полуфинала
Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 2m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 16m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 6m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 21m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 4m
    0