Ђоковић ће играти УС опен

13.08.2020. 14:10
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић одлучио је да игра УС Опен.

Њујоршки гренд слем ће бити игран од 31. августа до 31. септембра, а Нолетов наступ, као и бројних врхунских тенисера и тенисерки, био је под знаком питања због пандемије вируса корона и проблема путовања у САД и карантина.

Осим на УС опену, Ђоковић је потврдио учеће на "Western & Southern Open-u", који се такође, игра у Њукорку. Ноле би у Њујорк требало да стигне 15. августа саопштено је из његовог тима.

- Драго ми је што могу да потврдим да ћу се такмичити на "Western & Southern Open-u" и УС Опен-у ове године. Није ми било лако да донесем одлуку, поготово узимајући у обзир све препреке и изазове са свих страна, али радујем се што ћу моћи поново да се такмичим на тениском терену. Током каријере сам одиграо неке од својих најбољих мечева баш у Њујорку - рекао је Ђоковић, а пренио његов сајт.

Он је додао да је свјестан да ће овај пут све бити доста другачије због бројних протокола и безбједносних мјера који су планирани да заштите тенисере и остале који буду дио турнира.

- Упркос томе, спреман сам да се прилагодим новим условима, јер сам напорно тренирао са својим тимом и у доброј сам форми. Обавио сам све прегледе како бих се уверио да сам се потпуно опоравио и спреман сам да се вратим на терен фокусиран на то да одиграм свој најбољи тенис - рекао је српски ас.

"Western & Southern Open" играће се на комплексу Флешинг Медоуза од 22. до 28. августа, а након овог турнира слиједи УС Опен. Оба турнира биће одиграна без публике.

Подсјетимо да је други тенисер свијета Шпанац Рафаел Надал недавно саопштио да неће играти у Њујорку јер је због пандемије вируса корона компликована ситуација у свијету.

Коментари 0
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 7m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 58m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 45m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 11m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 53m
    0