Ђоковић иде на магнетну резонанцу, ускоро коначна одлука

04.06.2024. 17:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Новак Ђоковић је отказао је тренинг на Ролан Гаросу како би отишао на детаљне љекарске прегледе.

Његов наступ у наставку турнира је и даље неизвјестан, у 15 сати ће ићи на магнетну резонанцу, резултати се не чекају дуго па ће српски тенисер коначну одлуку донијети врло ускоро.

Како Курир преноси постоји нада да повреда није озбиљније природе, па уколико буде могао да настави турнир, Новак ће у четвртфиналу играти против Каспера Руда.

Подсјетимо, најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса победом над Франсиском Серундолом резултатом 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3).

Иако је успио да побиједи након нестварног преокрета, његова повреда кољена је забринула све, а говорио је о томе Новак након меча и додатно забринуо своје навијаче.

- У последњих неколико недеља осећам неку нелагоду у десном колену, али није било већих проблема досад, до овог меча. Касни крај прошлог меча није помогао биоритму, али осећао сам се прилично добро на почетку. У трећем гему другог сета сам се оклизнуо, један од бројних пута када сам се оклизнуо. Тражио сам физиотерапеута, медицински тајм аут, пробао да санирам. Јесте ме то пореметило у игри, два сета, два и по сета нисам желео размене предуге - када би одиграо нагли дроп шот или променио правац, нисам желео да трчим. Нисам био сигуран да ли треба да наставим, тражио сам лекове, попио сам још једну дозу после трећег сета. Требало је 30-45 минута да прораде, сад ми кажу доктори, у последњи час, тако да сам пети сет провео без болова. Неће лекови трајати довека, одрадићемо провере и сутра, урадили смо и неке већ сада са доктором - позитивне су вести, али има и неких брига. Тренутно не могу више да кажем. Драго ми је што сам финиш четвртог и пети играо без бола, али никада се не зна шта ће бити сутра. Играо сам и са руптуром мишића, многи играчи су играли с разним повредама, постоје разни лекови, адреналин такође помаже - некада на меч-два, некад цео турнир. Добро је што имамо дан одмора, видећемо. Не знам шта ће се десити, хоћу ли моћи да изађем на терен - рекао је Новак након јучерашње побједе.

Коментари 0
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 3m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 26m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 59m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 56m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 47m
    0