Ђоковић јачи од повреде и Аргентинца

03.06.2024. 20:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com/srpskainfo.com

Српски тенисер Новак Ђоковић након још једног спектакуларног преокрета пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.

Он је у маратонском мечу направио нестваран преокрет и након пет сетова славио резултатом 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3)

Никада не отписуј срце шампиона, много смо пута чули ту реченицу, али ово шта ради Новак Ђоковић заиста једино може тако да се опише.

Још једно спектакуларно издање гледали смо на Филипу Шатријеу. Разне пехове доживљавао је Ђоковић од самог старта и повреде кољена, до лошег терена и пада, али је све ударце стоички поднио.

Данашњим тријумфом српски ас постао је власник још једног рекорда. Ово је била 370. побједа у главним жријебовима грен слем турнира. До данас је дијелио то прво мјесто са Роџером Федерером који је остао на 369, тако да је сада усамљеном и на овој вјечној листи.

Након драме против Мусетија, Новак је морао да игра још један маратон, а све због повреде која је вратила Аргентинца у игру. Меч је укупно трајао четири сата и 35 минута.

У првом сету смо видјели рапсодију српског тенисера. Истина, први је запријетио Аргентинац који је имао двије везане брејк лопте у трећем гему, а након што је то у свом стилу спасао, у наставку потпуна доминација. Услиједила су два брејка тако да је чини се да пола снаге стигао до првог сета који је трајао 40 минута.

Ђоковић је све забринуо послије трећег гема у другом сету. Тада је тражио медицински тај-маут због проблема са кољеном десне ноге. При масажи доктора Новак је имао болне гримасе, но морао се брзо вратити на терен. Добио је таблете и било је потребно вријеме да оне дјелују.

Одмах је то покушао искористити Серундоло који је има двије брејк лопте за 3:1, али Новак се извукао из неугодне ситуације. Ипак, убрзо је Новак поново тражио помоћ и масажу. Дефинитвно је имао проблема, што се могло видјети и на терену. јер се и у наредном сервис гему суочавао са брејк лоптама, чак четири је спасао и поравнао на 3:3. Жалио се и на клизав терен, због којег се и повриједио.

Проблеми са сервисом настављени су и код резултата 3:4. Серендуло је имао нову брејк лопту, чак 11 у мечу, али чудесни Новак опет спектакуларно долази до 4:4. Већ тада је било видљиво да се Ђоковић боље креће. Услиједио је нови гем за Аргентинца, али и коначно лаган сервис гем за Србина. Ипак, у 12. гему Новак прави четири велике грешке, Аргентинац прави брејк и осваја други сет са 7:5.

На крилима освојеног другог сета опуштени Аргентинац је наставио у истом ритмом и почетком трећег. Новак је био стегнут, тако да смо одмах видјели брејк Серундола за 2:0, а потом и потврду брејка. До краја сета Ноле није имао прилика да узвратио брејком, а самим тиме трећи сет је припао Серундолу са 6:3.

Ђоковић је одмах тражио нову медицинску помоћ. Попио је нове таблете и било је питање да ли се у оваквом стању може вратити у меч. Серундоло брејк прави у петом гему четвртог сета. Повео је 3:2, а затим и потврдио брејк. Чинило се да је готово, но Новак уз велику подршку навијача враћа брејк и долази до 4:4. Тада се појавила нада да може до преокрета. По његовим покретима, а онда и чувеним узвиком идемо се видјело да може.

Повео је са 5:4, али Аргентинац иако под притиском је одсервирао за 5:5. Услиједила је драма, прво Серундоло не користи брејк лопту, а онда у наредном гему Новак има двије везане сет лопте. исте није искористио, али јесте ону четврту за велики повратак у меч.  

У петом сету бол је попустила, али и не Новак који одмах стиже до брејка. Имао је 2:0, Серундолу је био на конопцима, али и такав враћа брејк за 1:2. У наредном гему Новак је пао, сви су утрнули, али је прошао без посљедница. Тај гем припао је Аргентинцу који је поравнао на 2:2.

Тренутак одлуке се десио у осмом гему у којем је Аргентинац имао 40:0, али му је Ноле украо гем и дошао до 5:3 и прилику да сервира за меч. Наравно да је искористио ту прилику и дошао до величанствене побједе.

У четвртфиналу ће се Новак састати против бољег из меча Каспер Руд – Тејлор Фриц који ће на терен нешто касније.

Коментари 0
Повезане вијести
Матија Бећковић написао пјесму о Новаку Ђоковићу Матија Бећковић написао пјесму о Новаку Ђоковићу
Ђоковић данас игра за 100. титулу Ђоковић данас игра за 100. титулу
Познато када се Ноле бори за 100. трофеј у каријери Познато када се Ноле бори за 100. трофеј у каријери
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 16m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 18m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 30m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 21m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 15m
    0