Ђоковић лако са Кудлом, на реду је Вавринка

31.08.2019. 09:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала последњег Гренд слем турнира сезоне.

Ђоковић је после 125 минута игре побиједио Американца Дениса Кудлу, 6:3, 6:4, 6:2 и тако заказао сусрет са старим ривалом, Швајцарцем Станом Вавринком.

Као и на Вимблдону на старту турнира, тако је било и у Њујорку, Новак је против Американца био веома сигуран, није дозволио изненађење и тако је завршио посао у трећој рунди уочи које је било велике забринутости због повреде рамена.

Ипак, Ђоковић је на терену дјеловао сигурно, није дјеловало да има било каквих проблема, што може да буде добар знак уочи друге недјеље такмичења на теренима у Флашинг медоузу.

Многи су се у Њујорку питали да ли ће свјетски број један изаћи на терен, посебно јер је тренинг одлагао три пута, али када се коначно појавио, негдје око 19.43 по локалном времену, био је то добар знак.

После 45 минута рада, током којег је дјеловало да је све у реду, имао је краћу паузу, али у меч са Кудлом очигледно је ушао веома добро загрејан, што се касније показало и на терену.

Одлично је кренуо, већ у четвртом гему успио је да начини брејк и поведе са 3:1. Бекхенд је био прилично добар, сервис сигуран, па је Новак брзо стигао и до почетног сета.

Ни у другом слика није била другачија. Ђоковић се за све питао, дјеловао је веома сигурно и у петом гему је начинио брејк за 3:2. Потврдио је брејк да би у осмом гему спасао брејк лопту, а онда у десетом гему сигурно одсервирао за великих 2:0 у сетовима.

Већ тада је свима на стадиону било јасно да Кудла нема шанси. Новак није попуштао, напротив, додао је гас са жељом да се што је могуће краће задржи на терену и то му је успјело.

Брејк предности у трећем сету стекао је одмах на почетку, потом га је потврдио за 2:0.

Ништа није могао Американац, Ђоковић је у седмом гему још једном начинио брејк а потом одсервирао за побједу и пласман међу 16 најбољих у Њујорку.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 51m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 42m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 55m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 37m
    0