Ђоковић побједом у два тај-брејка отворио нову сезону

04.01.2020. 15:33
0
ИЗВОР: B92

Новак Ђоковић отворио је 2020. годину побједом и донио Србији тријумф над Јужном Африком на АТП купу.

Ђоковић је после интересантног дуела савладао Кевина Андерсона у два тај-брејка са 7:6(5), 7:6(8) послије два и по сата игре.

Побједама Ђоковића и Душана Лајовића Србија је савладала ЈАР у првом колу АТП купа, али ће да се игра и трећи меч између дублова.

- Хвала вам од срца што сте дошли, показали љубав и стрпљење према тенисерима и Србији - захвалио је Новак послије победе навијачима у Бризбејну.

Ђоковић је сјајно ушао и меч, одмах направио брејк који је "претворио" у 4:1, али тада Андерсон подиже ниво игре и брзо се враћа у меч.

Искусни Јужноафриканац почиње сјајно да сервира и стрпљивом игром  је успио да врати брејк за 4:3.

Ђоковић је одмах послије тога пропустио четири брејк шансе у осмом гему, а потом још једну која му је могла донијети сет, па је одлучивао тај-брејк.

Ђоковић је одмах направио мини-брејк, али Андерсон наставља да му парира. Након неколико наизменичних мини-брејкова, Србин је коначно успио да се одбрани и искористи трећу сет лопта за 1-0.

У истим ритму настављено је у другом сету, играчи су тешко долазили до брејк шанси све до седмог гема, када Ђоковић прво пропушта прилику, а онда спасава три узастопне брејк лопте ривала.

Опет је одлучивао тај-брејк у којем је Андерсон сјајно парирао другом тенисеру свијета, успио је чак и да преокрене на 6:5 и сервира за сет, али Ђоковић са два мини-брејка у низу рјешава изузетно напоран меч.

Слиједи меч дублова који ће одлучити о коначном резултату у дуелу Србије и ЈАР. "Орлови" у другом колу играју са селекцијом Француске, у понедељак. "Триколори" су у првом рунди савладале Чиле 2-1.

Коментари 0
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 38m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 29m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 16m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 42m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 24m
    0