Ђоковић "почистио" Шварцмана у Лондону

16.11.2020. 18:44
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Новак Ђоковић је сјајно почео наступ на Завршном Мастерсу у Лондону након што је у првом мечу групе савладао Дијега Шварцмана са 2:0 по сетовима 6:3 и 6:2.

Српски тенисер је био веома сигуран, одлично је сервирао и погађао винере тако да Аргентинац није имао велике шансе.

Аргентинац је први дошао до брејка већ у трећем гему када је казнио неизнуђене грешке српског тенисера. Ипак, одмах у наредном гему Новак је узвратио направио брејк. Српски тенисер је затим подигао ритам игре, сервис га је одлично служио па је затим сачувао сервис иако је Шварцман био веома опасан.

У осмом гему Велика борба. Након 0:30, Шварцман се вратио имао гем лопту коју није искористио. Ђоковић на другој страни не користи прву брејк лопту али је на другу пуно сигурнији и прави брејк за 5:3, који затим на свој сервис претвара у освајање првог сета.

На почетку другог сета Ђоковић је кренуо још офанзивније. Одлични напади су дали резултат па је српски тенисер одмах направио брејк, који је потврдио одличним сервисом. Најбољи тенисер свијета је наставио у истом ритму. Веома агресивно прецизно натјерао је противника на потпуну дефанзиву. Одличним бекендима а затим и волејима Новак прави и други брејк и долази до огромне предности коју на крају претвара у прву побједу на старту завршног Мастерса.

Ђоковић је тако задржао максималан учинак против Шварцмана и силовито кренуо у напад на шести трофеј. У другом дуелу групе, од 21.00 се састају Данил Медведев и Александер Зверев.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 31m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 23m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 14m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 6m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 59m
    0