Добила отказ јер јој се отац кандидовао на листи СДС-а

25.10.2020. 21:49
2
ИЗВОР: istinito.com

Ана Борковић из Хан Пијеска добила је отказ у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове само зато што се њен отац Горан Каносатревац-Кане кандидовао за одборника на листи СДС-а у Хан Пијеску.

У објави на Фејсбуку, Анин отац Горан истиче да није помогло ни то што је она током цијелог школовања била међу најбољим ђацима и студентима, што је инжењер архитектуре, што су и она и муж из породица погинулих бораца.

Једноставно, политика је била јача од сваке логике, а Ана, као ни њен отац, није повила главу и пристала на уцјене.

Након удаје, његова кћерка Ана живјела је у Хан Пијеску, али када јој је супруг Перо добио посао у Бањалуци, заједно са ћерком Тодором одлазе у Бањалуку, гдје и она почиње да ради у Управи за имовинско-правне и геодетске послове.

Након неког времена, на Анину молбу, иако је запослена по уговору о дјелу, одобрен јој је распоред у Хан Пијесак и она се са кћерком враћа кући.

Проблеми почињу када се њен отац кандидовао за одборника на листи Српске демократске странке у Хан Пијеску.

- Одједном се заборавља на све Анине успјехе, заборавља се да је удата за сина погинулог борца, заборавља се да јој је дјед, мајчин отац, погинули борац, заборавља се да је мајка једног дјетета и да чека бебу, заборавља се да је инжењер архитектуре. Заборавља се да она има формирану породицу. Ништа то више није важно, наводи Горан у својој објави.

 Горану 14. октобра стиже позив из Бањалуке и ултимативан услов – да се Ана мора учланити у СНСД, иначе ће добити отказ уговора о радном ангажовању, који је иначе био закључен до 31.12.2020. године и који се аутоматски продужава.

- Отворено ми се каже, да је то зато што сам ја на листи СДС-а. Не желим помињати име, јер у природи нисам реваншиста, али јасно изводим закључак да је ово резултат интервенције из Хан Пијеска, јер у Бањалуци то нико није помињао. Као отац нисам желио да утичем на Анину одлуку, поготово што није члан ни једне политичке странке, али унапријед знам њен понос, знам њен карактер и знам одговор прије одлуке. Наравно не пристаје на уцјене, не пристаје на повреду интелигенције, не пристаје да клечи и моли. Одговор је био НЕ и одмах након тога слиједи обавјештење 22.10. о раскиду уговора о радном ангажовању, са 15. октобром, стоји у објави Аниног оца на Фејсбуку.

Горан сматра да ултиматум, за који каже да је инициран из Хан Пијеска, представља својеврсну исписницу из Хан Пијеска.

– Је ли ово омаловажавање само ње или комплетних и часних породица Борковић и Каностревац? – упитао је на крају Горан Каносатревац-Кане.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Пале 26.10.2020. 16:00
    Запослио Ацо Деурић па отпустио!!
  • Generic placeholder image
    Jadranka 26.10.2020. 07:27
    Ovo je dno dna .Goran Kanostrevac je civjek strucnjak kakav se rjetko moze naci.u ovoj idiotskoj drzavi tto se ne vidi.on i njegova porodica su olicenja onoga sto nam treba u drzavi.pre svega morala!
Повезане вијести
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 34m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 40m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 59m
    0