Добила посао након 40 година на бироу

21.01.2020. 13:09
0
ИЗВОР: глас српске

Није ни слутила да ће након 40 година проведених на бироу добити посао у текстилној индустрији.

Игле, конци и разнобојни материјали већ три деценије су свакодневица Дрварчанке Бранкице Додиг, која за шиваћом машином ствара најљепше одјевне предмете, а однедавно тај хоби постао јој је посао јер је ова вриједна домаћица једна од 80 жена које су добиле посао у фабрици за производњу конфекције “Јумко”.

Иако је завршила средњу економску школу, Бранкица никада није радила у струци. Прије рата кратко је била запослена у творници тепиха, а потом је као трговац радила у Прњавору. Није ни слутила да ће након 40 година проведених на бироу добити посао у текстилној индустрији.

-Дрвар је, нажалост, остао пуст послије рата. И оно мало становништва што се вратило полако нестаје. Када смо се вратили из избјеглиштва 2002. године и огњиште подизали из пепела, нисмо ни слутили да ће творница из Врања отворити погон у Дрвару и пружити шансу свима који желе да раде, без обзира на стручну спрему и године. Погон ‘Јумка’ велика је нада за опстанак овог краја - испричала је за Глас Српске Бранкица, која са осмијехом одлази сваки дан на обуку у фабрику која би, према најавама предсједника Србије Александра Вучића, требало бити службено отворена 29. јануара.

Бранкица каже да посао за шиваћом машином није тежак и ко жели, може брзо савладати све технике шивања.

Ова шездесетогодишња Дрварчанка поносна је мајка кћерке и бака троје унучади, а ускоро ће четврто унуче увеличати њену радост.

Коментари 0
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    6h 31m
    0
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    18h 28m
    0
  • Јак земљотрес погодио Србију
    23h 0m
    0
  • У петак хуманитарни базар у дворишту вртића „Коцкалоне“ у Источној Илиџи
    22h 28m
    0
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    4h 40m
    0