Добре вијести за бициклисте у Бањалуци

03.09.2019. 19:41
0
ИЗВОР: Српска инфо

Изградња такозване источне бициклистичке трансверзале, на дионици од стадиона ФК „Напријед“ у Обилићеву до кружног тока на Ребровцу, убрзано се приводе крају, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

У оквиру овог пројекта, биће изграђене пјешачке и бициклистичке стазе у дужини од 1,5 километар, на потезу од кружног тока на Ребровцу па све до краја новог дијела Источног транзита, који је тренутно у изградњи.

Као прва фаза овог пројекта, прошлог мјесеца већ је завршена бициклистичка и пјешачка стаза уз новоизграђени дио Источног транзита.

Тренутно се изводе радови на двије дионице и то са лијеве стране Булевара Десанке Максимовић у дужини око 800 метара и на дијелу Источног транзита иза „Наприједовог“ стадиона у дужини око 300 метара.

– Бициклистичка стаза на Булевару Десанке Максимовић је већ припремљена за асфалтирање, док је на пјешачкој стази почело постављање бетонске галантерије – истичу у ресорном одјељењу.

У међувремену, и радови на посљедњој дионици Источног транзита код „Наприједовог“ стадиона полако се приводе крају. По завршетку овог посла, биће отворена нова, источна бициклистичка веза, од Обилићева па све до Лазарева и Траписта.

У оквиру планова за развој бициклистичког саобраћаја, овог прољећа је у Залужанима изграђена стаза у дужини од 1,1 километар. Истовремено, у оквиру, истог стратешког плана, уведен је „Бл бајк“ систем са пет станица за аутоматско изнајмљивање бицикала, у намјери да се ова мрежа шири на још градских насеља.

– Уз „Бл бајк “ и градњу нових бициклистичких стаза, наше суграђане желимо подстакнути да користе бицикле у што већој мјери, придружујући се бројним европским градовима, опредијељеним за принцип одрживе мобилности и заштите животне средине – истичу у овом Одјељењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Из шахта извучено тијело мушкарца Из шахта извучено тијело мушкарца
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 54m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 8m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 15m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 3m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 30m
    0