Додик: Комшић у своје име присуствује обреду посвећеном Ешдауну у Лондону

10.09.2019. 10:59
0
ИЗВОР: Srpska.info

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић присуствује обреду посвећеном некадашњем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну у Лондону у своје име, а не Предсједништва.

– Он тамо није у име Предсједништва БиХ, као што ни његова посјета Великој Британији није у име Предсједништва. Педи Ешдаун је овдје остао упамћен као међународни преступник, који је у свом мандату погазио све позитивне и домаће и међународне правне акте – истакао је Додик, упитан да прокоментарише Комшићево учешће на служби организованој у знак сјећања на Ешдауна, који је умро у децембру прошле године.

Додик сматра да је захваљујући Ешдауновим активностима које су биле у “маниру најгорих окупатора који су упамћени”, БиХ данас далеко од нормалне заједнице.

– Одлазећи из БиХ, за собом је оставио десетине и стотине људи и њихових породица којима су због његових накарадних и неправних одлука погажена основна људска права. Оставио је Дејтонски споразум на чијој је девастацији максимално радио, а бавећи се политичком корупцијом из БиХ је изнио значајну материјалну корист – рекао је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 31m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 4m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 41m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 8m
    0