Додик: Од понедјељка наставу треба вратити у школе

28.10.2020. 15:00
0
ИЗВОР: Глас Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да у Републици Српској наставу треба вратити у школе од понедјељка.

- Сматрам да се ученици требају вратити у школе од понедјељка - истакао је Додик.

Он је навео да је седмодневна обустава извођења наставе у школама била превентивна мјера чији је циљ спречавање ширења вируса корона и уласка заразе у већем обиму у образовни систем.

Додик је подсјетио да је епидемиолошка ситуација погоршана у читавом свијету, не само у Републици Српској, те да су све мјере донесене с циљем спречавања ширења вируса.

Он је истакао да власт у Српској неће уводити ванредно стање.

У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци данас је почео састанак званичника Српске са представницима здравственог сектора, надлежних институција и локалних заједница о сложеној и погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Српској, као и увођењу нових мјера заштите становништва и привреде од пандемије вируса корона.

Домаћин састанка је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а присуствују и предсједник Владе Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Српске, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић, директор Инспектората Драгутин Шкребић и директор Цивилне заштите Милан Новитовић.

На састанку су и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, градоначелник Требиња Мико Ћурић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, градоначелник Зворника Зоран Стевановић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, предсједник Савеза општина и градова Љубиша Ћосић, директори и представници УКЦ-а Републике Српске и болница у Републици, Фонда здравственог осигурања, медицинских факултета и други.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 51m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 53m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 46m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 51m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 54m
    1