Додик поручује да је полицијски час за Васкрс неопходан

15.04.2020. 12:27
3
ИЗВОР: СРНА

Република Српска и Србија су усагласиле мјере да се продужи полицијски час током Васкрса и моле све вјернике да то разумију, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

- Причали смо о Васкрсу, чињеници да се налазимо у ванредним околностима и да не смијемо због љубави коју имамо према Српској православној цркви /СПЦ/ да дозволимо се експанзија вируса прошири зато што смо били на неки начин толератни - рекао је Додик у обраћању јавности.

Према његовим ријечима, усаглашене су мјере у Српској и Србији, односно мораће да се продужи полицијси час и забрана окупљања ради спречавања експанзије вируса.

- Молимо све вјернике да то разумију. Имамо прилику да љубав према вјери и Васкрсу искажемо у кругу породице, а да се поштију мјере које власти доносе. То је неопходно. Без оклијевања морамо да забранимо кретање и окупљање - рекао је Додик.

Он је навео да се види добар примјер у Црној Гори, гдје СПЦ позива вјернике да не долазе у храмове, гдје ће свештеници служити, али без присуства народа.

- То је примјер. Важно је да нема окупљања и да се елиминише могућност ширења епидемије. То прилика да се и остали представници Цркве тако понашају - рекао је Додик.

Он је навео да би Република Српска у погледу епидемије, без помоћи Србије, прошла далеко теже.

- Наши напори су се показали добри, правовремено смо увели престанак рада школа, трговинских ланаца, хотела. Али најзначајнија мјера је карантин на граници уведен за грађане који долазе из иностранства. То је дало највеће резултате. То не смијемо угрозити, зато треба да наставимо са свим мјерама државе. Важни су сви људи, а важан је и Васкрс - рекао је Додик.

Састанку је присуствовала и премијер Србије Ана Брнабић.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Z 15.04.2020. 19:24
    Imali jos neko u RS. Ili samo ovaj gospodin. Doci ce vrjrme pitace se nekada i narod.
  • Generic placeholder image
    Nećete dobiti glas više nikada 15.04.2020. 18:21
    Poslednja kap u prepunoj čaši vode. Niko se nikada nije zarazio u crkvi. Da li je Tito zatvarao crkve i džamije kada se pojavila variola vera? Nemamo razumevanja za takve odluke. Odlazite s vlasti sluge đavolje.
  • Generic placeholder image
    hm 15.04.2020. 12:57
    Pa znalo se dok se ide u Srbiju moraju se Vučićeve odluke prepisati. Sada ćemo kao budale sjediti u stanovima zbog morbidnih ideja dva bolesnika u gradu u kome je veoma mali broj oboljelih. A danas i sutra ćemo se gurati u redovima za kupovinu.
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 14m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 56m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 29m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 3m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 48m
    3