Додик разматра могућност повећања плате здравству, просвјети и полицији

09.04.2021. 18:29
1
ИЗВОР: srna.rs

Српски члан и предсједавајући Предсједиштва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће бити разматрана могућност повећања плата здравству, полицији и просвјети у Републици Српској.

Додик је рекао да је то реално захваљујући добрим економским показатељима које је Српска остварила и на почетку ове године.

- Неће бити застоја ни у платама, ни у пензијама. Тражимо начин да се здравственим радницима повећају плате, и да са повећањем идемо према полицији, просвјети. Вјерујем да ћемо за мјесец, два моћи изаћи са јасном рачуницом - истакао је Додик за РТРС.

Он је нагласио да би то био јединствен примјер да се у условима пандемије повећавају примања, нађе потенцијал и осигура такво кретање.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hshaha 10.04.2021. 23:02
    A da im se jos da i ponovo po 1000km ?
    Rade svoj posao,zbog cega im se grebaju povecavati plate?
    Zasto se ne bi svima povecale plate? A ne samo njima
    Ljudima koji su na minimalcu npr,500 km ? Sta mozees sa 500 km ? Luda drzava i svi ostali! Malo srrzat te politicare i njihove plate pa bi se onda mozda i mogo ovecazi ovsj bijedi minimalac na neu suu od koje se moze stvsrno zivjeti.
Повезане вијести
Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 42m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 0m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 27m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 15m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 36m
    0