Додик се поново сукобио са новинарком на конференцији за медије

01.10.2021. 17:15
1
ИЗВОР: N1 Сарајево

Новинарка N1 телевизије из Сарајева је подсјетила на позив који је Додику упућен из Тужилаштва БиХ у предмету “Икона” питајући га да ли се сјетио имена човјека који му је поклонио.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а и члан Предсједништва Босне и Херцеговине вербално је напао новинарку N1 телевизије као и ову медијску кућу након што му је постављено питање о икони која је једно вријеме била централна тема јавности.

Додик се поприлично изнервирао због тог питања те јој је поручио да о томе пита оне који су покренули аферу “Икона” наводећи да је N1 телевизија била једна од оних која је измислила ову причу.

На то је новинарка поново рекла да је само интересује да ли се сјећа имена човјека који му је поклонио икону на шта је он рекао: “Да ли желиш рећи да сам несвјестан и подваљујеш ми?".

- Ваша телевизија је измислила предмет "Икона" и све сте слагали, не лично иако сте били дио тога. Већ је ваша телевизија све то слагала и сви који су учествовали у томе - додао је.

Иако је новинарка упорно покушавала појаснити детаљније своје питање, Додик јој је поручио да га не прекида јер је то некултурно.

- Ја сам одговоран за своју политичку ријеч, а ви новинари бисте требали да поставите свако питање као и мени и да се уљудно понашате. Имам право казати свој став о томе. Измислили сте икону и то не постоји у кривично правном опсегу чак је дошло до Тужилаштва и да дам изјаву. И ја се као грађанин питам шта је с тим, а ви мени постављате питање да ли сам ја свјестан. Наравно да сам свјестан да сте лагали о томе. Ја не могу вјеровати да сте ви толико безобразни зато што знате да је помињано име тог човјека и да је дао изјаву. Наравно да не памтим име тог човјека, али постоје папири о свему томе, али то није уопште релевантно јер није подигнута никаква оптужница против тога. Само су биле лажи док се Милорад Додик борио за живот у клиничком центру, а ви сте писали лажи о мени - поручио је Додик новинарки рекавши јој да не полемише с њим.

Видео: N1/Твитер

N1 телевизија пише како је позлаћену икону, која је настала прије 300 година и пронађена у Лугањску, Милорад Додик уручио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову током састанка одржаног 14. децембра у Источном Сарајеву.

Након тога, Амбасада Украјине у БиХ упутила је ноту Министарству спољних послова БиХ у којој су их замолили за "детаљне информације о поријеклу овог предмета украјинске културне баштине".

Русија је, 23. децембра, вратила Амбасади БиХ у Москви позлаћену икону, а након што је изражена сумња да се ради о украјинском националном благу.

Тужилаштво БиХ је 18. децембра формирало предмет, како би извршило провјере у вези с иконом Светог Николе коју је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине, поклонио министру Сергеју Лаврову.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.10.2021. 17:33
    Trebalo bi da istražuju gdje su ikone koje su do prije svega nekoliko decenija dugo krili poturčenjaci.
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 5m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 36m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 52m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 59m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 47m
    2