Додик: Српска добија 100.000 вакцина из Русије

29.01.2021. 15:07
0
ИЗВОР: СРНА

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву да ће Република Српска обезбиједити око 100.000 вакцина које ће стићи у фебруару из Русије, од различитих произвођача.

Додик је напоменуо да је јуче разговарао са важним људима и да ће се вакцинацији приступити према плану и програму Владе Републике Српске.

- Вакцине ће бити бесплатне и неће бити комерцијализоване и у том погледу не треба да се спекулише, а свим грађанима треба дати могућност избора вакцинисања - рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је најавио да ће Република Српска у наредним седмицама бити у прилици да покрене процес вакцинације.

Додик је навео да не зна каква је ситуација у вези са вакцинама у ФБиХ, али да је очигледно да је директним контактима потребно обезбиједити вакцине.

- Најаве које добијамо из ЕУ да ће затворити тржиште вакцина није оптимистично. ЕУ се није снашла ни на почетку пандемије и није се снашла ни око вакцина и то може да буде озбиљан проблем повјерења у основне вриједности саме ЕУ, а то је прије свега солидарност - оцијенио је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 6m
    4