Доктор Миодраг Лазић живјеће вјечно у срцима Илиџанаца

08.04.2021. 14:28
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Општинске борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац изјавио је Срни да су Република Српска, Србија и градови Источно Сарајево и Ниш препознали огроман допринос ратног хирурга, доктора Миодрага Лазића у одбрамбено-отаџбинском рату, те да је откривање спомен-плоче и преименовање нишког Клиничког центра у Клинички центар "Др Миодраг Лазић" диван начин да се ода почаст једној људској и историјској громади.

Шеховац је најавио да ће делегација "Илиџанског борца" поводом годину дана од смрти доктора Лазића, 14. априла, у Нишу присуствовати церемонији откривања спомен-плоче доктору Лазићу и преименовању нишког Клиничког центра.

- Доктор Миодраг Лазић живјеће док год куцају срца његових Илиџанаца, али и њихових потомака. Доктор Лаза је наш херој, брат и саборац. Неописиво нам је драго што је препозната иницијатива удружења ветерана Војске Србије, Жандармерије и `Илиџанског борца` да Клинички центар у Нишу добије име по доктору Лазићу - нагласио је Шеховац.

Он је подсјетио да је ново шеталиште у Источној Илиџи названо по доктору Лазићу, те да ће на централном дијелу ове улице ускоро бити постављен споменик овом великом ратном хирургу, тако да ће његов лик и дјело вјечно живјети са грађанима Источне Илиџе и Источног Сарајева.

Шеховац је указао да је у протеклом рату било много љекара хероја, као што су Милан Пејић и Славко Ждрале, али и комплетно медицинско особље које је остало и помогло онда када је било најтеже, када се бранио српски народ и Република Српска.

Према његовим ријечима, захваљујући Удружењу ветерана Војске Србије, граду Нишу, предсједнику Србије Александру Вучићу, те министру за борачка питања, 14. априла чланови "Илиџанског борца" у Нишу ће бити бесплатно вакцинисани против вируса корона.

- Очекујем да ће нас у Ниш на вакцинацију отићи између 100 и 150. Због актуелних епидемиолошких мјера морали смо одредити делегацију која ће присуствовати откривању споменика и преименовању Клиничког центра, док ће остали чланови сачекати на пункту за вакцинацију, након чега планирамо да посјетимо гроб доктора Лазе - каже Шеховац.

Из Организације "Илиџански борац" позивају заинтересоване чланове да се пријаве до сутра ради званичног евидентирања за вакцинацију која је планирана за 14. април.

Путовање ће бити организовано у складу са важећим епидемиолошким мјерама, саопштено је раније из ове организације.

Позив се односи на лица старости до 65 година, доброг психофизичког стања, способна за релативно напоран пут који ће трајати један дан, без могућности ноћења у Нишу.

На пут ће се кренути у ноћи између 13. и 14. априла, а повратак из Ниша планиран је по завршетку вакцинације свих чланова.

Заинтересовани се могу пријавити до сутра у 14.00 часова путем телефона 057/317-399 или интернета на адресу bors.ist.ilidza@gmail.com.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    16h 55m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 39m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 44m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    21h 48m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 15m
    0