Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу

18.07.2023. 17:47
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Другостепеном пресудом Окружни суд у Бањалуци осудио је Драгана Лукача, бившег министра унутрашњих послова Републике Српске на затворску казну од три мјесеца због наношења тјелесних повреда Драшку Станивуковићу, бившем народну посланику, а садашњем градоначелнику Бањалуке.

Потврдили су ово за "Независне" из Окружног јавног тужилаштва Бањалука те навели да је ова пресуда донесена након жалбе Тужилаштва на првостепену пресуду, у којој је Лукач осуђен на новчану казну.

- Пресудом Основног суда у Бањалуци од 17. марта ове године, оптужени Драган Лукач, проглашен је кривим због кривичног дјела тјелесна повреда, за које му је изречена новчана казна у износу од 300 КМ, а ослобођен је оптужбе да је учинио кривично дјело угрожавање сигурности. На наведену пресуду Окружно јавно тужилаштво Бањалука уложило је жалбу коју је Окружни суд у Бањалуци уважио - наводе из Тужилаштва.

Након тога је Окружни суд, како наводе, преиначио пресуду Основног суда у одлуци о казни, те је новчана казна преиначена на казну затвора у трајању од три мјесеца, док је у осталом дијелу потврдио пресуду Основног суда у Бањалуци.

Подсјећамо, према оптужници, бањалучко Окружно тужилаштво теретило је Лукача да је Станивуковића напао 23. децембра 2019. године око 22 часа за вријеме одржавања посебне сједнице парламента Српске чији  ток су директно преносили јавни медијски сервис РТРС-Плус и БН ТВ.

Лукач је тада  вријеђао Станивуковића, након чега му је опалио шамар, а према Кривичном законику Републике Српске, Лукачу је пријетила казна до максимално двије године затвора. Иначе, бањалучки Основни суд је у мају 2021. године потврдио оптужницу, док је у марту ове године Лукача осудио на новчану казну од 300 марака.

Коментари 0
Повезане вијести
СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник
Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим
Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 21m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 27m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 35m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 16m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 42m
    0