Дронови осматрали касарне у Србији, Вучић подигао "мигове"

01.11.2022. 16:50
3
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић издао је данас званичну наредбу, која гласи да све непријатељске беспилотне летјелице на територији централне Србије буду моментално уништене.

Како преносе српски медији, предсједник се на овај корак одлучио послије инцидента који се десио на подручју изнад Мердара и у околини Рашке, када су непознати дронови осматрали касарне и положаје Војске Србије.

У циљу спречавања даљих непријатељских активности подигнути су српски "мигови 29" у акцији праћења и евентуалног напада на непријатељске летјелице. Недуго затим, уочени објекти напустили су ваздушни простор централне Србије, а да то нису учинили, били би уништени јер је врховни командант издао наређење да се одмах дејствује противваздухопловним оружјем.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Skijaš 01.11.2022. 20:43
    Čuj izdao naredbu i to još zvaničnu (što implicira da postoje i nezvanične što je besmisleno) da se obaraju neprijateljske letjelice nad teritorijom centralne Srbije!
    Pa zar za to treba posebno naređenje levatu, zar to nije obaveza vojske koja proizilazi iz Ustava? A u tom istom Ustavu piše da je teritorija Kosova i Metohije dio Srbije. Pa naredi da je obore iznad Kosova mangupe beogradski!
  • Generic placeholder image
    Nemanja 01.11.2022. 20:42
    Predstava za budale. Predsednik daje odobrenje da se podignu avioni sa Batajnice da obore dronove koji spijuniraju vojnu bazu? Pa gdje to ima na svijetu? Ima li ta nesrecna vojska PVO sisteme, za sta su kupovali pancire i FK-3, ako ce ih obarati avionima? Zar se ne podrazumijeva da ta vojska nema odobrenje da stiti svoje objekte, nego mora Vucic da da blagoslov za to? Vise nego ocigledno da je u pitanu predstava za Vuciceve birace, izvedena presmijesno..
  • Generic placeholder image
    Hari 01.11.2022. 20:27
    Da samo ne bude kasno to što su migovi podignuti u vazduh, dronovi snimali šta im je trebalo i bez problema odletjeli. Biće kao u onoj uzrečici "Kasno Marko na Kosovo stiže".
Повезане вијести
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    22h 49m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    19h 28m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    15h 46m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    23h 39m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    19h 23m
    1