Државни органи Црне Горе почели попис добара СПЦ

03.03.2020. 09:19
0
ИЗВОР: Srna

Државни органи Црне Горе, упркос ставу великог броја грађана и све масовнијих протестних литија, кренули су у спровођење Закона о слободи вјероисповијести, пишу "Вечерње новости".

Не чекајући почетак најављеног експертског дијалога правних тимова Митрополије црногорско-приморске и Владе Црне Горе о спорним дијеловима овог закона, који дискриминишу Српску православну цркву /СПЦ/, Управи за имовину почела је да стиже документација о статусу вјерских објеката у Даниловграду, Никшићу и Гусињу.

Ови акти, наводи се у тексту, тичу се манастира Острог и Ждребаоник, као и других храмова и добара.

Адвокат Митрополије Далибор Кварић рекао је да је владина прича о дијалогу превара како би у тишини спроводили Закон, припремали докуметацију и достављали је надлежним органима.

Лист подсјећа да је највећи проблем државних чиновника непознаница како је црквена имовина уопште могла да буде уписана као својина СПЦ.

-Велика нам је непознаница како и на основу чега је упис извршен и шта је то мотивисало поједине катастре да могу уписивати имовину на СПЦ- рекао је за "Побједу" директор Управе за имовину Блажо Сарановић, најављујући поступке за ревизију ових укњижби.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Свети Тимотеј и Мавра Данас Свети Тимотеј и Мавра
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 4m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 11m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 53m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 3m
    0