Двоје заражених пацијената у Србији су у веома тешком стању

18.03.2020. 20:39
0
ИЗВОР: srpskainfo

Двоје пацијената који се налазе у Клиничком центру Војводине налазе се у веома тешком стању, рекла је вечерас премијерка Србије Ана Брнабић говорећи на конференцији за медије о зараженима од корона вируса у Србији.

Како је истакла, међу онима који су на респиратору је још једна особа која је имала сезонски грип, а за коју се касније испоставило и да је заражена вирусом Kovid-19. Она се налази у Клиничком центру Ниш.

– На респираторима је троје у КЦ Војводина, од којих је двоје у заиста тешком стању, а једна особа је у Нишу, међутим она је била на респиратору и пре овога, због сезонског грипа. Једна особа налази се на респиратору у КЦ Крагујевац и једна на Инфективној клиници у Београду – нагласила је Брнабићева.

Премијерка је рекла да је од шест особа којима је откривен корона вирус, двоје из Ужица, једна особа из Врања, а троје из Београда. Они који су хоспитализовани, њих шест, налази се у КЦ Војводина, двоје је у КЦ Крагујевац, а 31 особа налази се у КЦ Србија на Инфективној клиници.

Брнабићева је рекла да је због безбједносних ризика и оптерећивање медицинског система Србије одлучено да се додатно пооштре мјере. Она је рекла да је на сједници владе потврђено да од сутра они који прекрше мјеру самоизолације, од повратника, да је обезбијеђено три посебна објекта гдје ће ове особе бити смјештене. Ове објекте ће обезбјеђивати Војска Србије, рекла је премијерка, а ко буде прекршио и ову мјеру, суочиће се са затворским казнама.

Од сутра ујутру отварамо и карантин у Моровићу од 500 лежајева, тако да ће такве особе директно бити упућена у тај камп.

– У Србију се вратило 65.142 наших држављана који су боравили у иностранству. То ће за нас бити посебан безбедносни изазов. Ми у ово тренутку, због безбедности грађана, имамо податке да се у Србију враћају наши грађани из иностранства којима је потврђено у земљама у којима бораве да су заражени корона вирусом и да лековима снижавају темепратуру, долазе овде и ми их стављамо у изолацију или их хоспитализујемо – рекла је Брнабић.

Брнабићева је поновила апел свим Србима који се враћају из иностранства и рекла да ће сви морати да буду у карантину. Она је рекла да молбе ње и предсједника Александра Вучића нису услишене и да су на Батровцима данас километарске колоне, пише „Телеграф“.

Коментари 0
Повезане вијести
Европа се диви младој Српкињи – „Звијезда у успону“ Европа се диви младој Српкињи – „Звијезда у успону“
Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај
Дјечак пао кроз прозор основне школе Дјечак пао кроз прозор основне школе
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 17m
    0
  • Слани мафини
    13h 38m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 33m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 27m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 56m
    0