Џебо: Бићемо конкуренти свима на Еуробаскету

12.02.2021. 21:47
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Женска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине се са двије побједе вратила из Оренбурга, те ће послије 22 године заиграти на Еуробаскету.

У разговору за  портал Sportdc“ репрезентативка БиХ, Николина Џебо, истиче да је феноменалан осјећај вратити се кући, а знати да те на љето чека  паклено љето са националним тимом и одлазак на Еуробаскет.

- Осјећај је заиста феноменалан. Након побједа над Швицарском нисмо били ни свјесни какав смо успјех остварили. То је нешто због чега смо и играли те квалификације, а пласман на Еуробаскет је дошао као шлаг на торту. Сигурно да нема љепшег осјећаја него када се вратиш кући, а знаш да те чека паклено љето са националним тимом, каже за  портал “Sportdc” Николина Џебо.

Мучила се Босна и Херцеговина против Швајцарске, сигурно да је томе доприњело одсуство Тамаре Капор, Марице Гајић и Јонqуел Јонес, али и спознаја да побједа значи остварење сна, одлазак на Еуробаскет.

- Пред утакмицу са Швајцарском осјетила се невјероватна напетост и позитивна трема. Отпутовали смо у Русију без три веома битне играчице и самим тим је притисак био већи. Знале смо колики је улог и значај утакмице, али смо успјеле да скупимо редове и оставимо срце на терену, што је на крају резултирало и побједом и пласманом на Еуробаскет након 22 године – казала је Џебо.

Еуробаскет се игра од 17. до 27. јуна ове године, а Николинина жеља је да уз комплетан састав на Еуробаскету засија репрезентација и обрадује се нација.

- Најбитније је да сви будемо здрави и да у пуном саставу дочекамо припреме и сам Еуробаскет. Са оваквом атмосфером, енергијом и карактером сигурно је да ћемо бити прави конкуренти свим екипама које су се пласирале. Својим саиграчицама и стручном штабу желим да остану здрави и да сви заједно засијамо на Еуробаскету и обрадујемо нацију- рекла је Џебо.

Кошаркашице Босне и Херцеговине ће ривале на Еуробаскету који се одржава у Страсбоургу и Валенцији сазнати 8. марта. Подсјећамо, поред Босне и Херцеговине, те домаћина Француске и Шпаније, пласман на Еуробаскет су обезбиједили и Белгија, Србија, Шведска, Хрватска, Словенија, Бјелорусија, Чешка, Русија, Словачка, Италија, Црна Гора, Турска и Грчка. 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    23h 18m
    3
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    3h 54m
    4
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    3h 36m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    21h 4m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    18h 11m
    0