Елек: „Ово су слике урбаног геноцида на Јахорини“ (ФОТО)

17.11.2022. 16:50
13
ИЗВОР: srpskainfo.com

Влада Републике Српске нетранспарентно продаје државно земљиште кроз докуп парцела како би им се омогућила градња, а власници се понашају на начин да бескрупулозно уништавају природну средину и простор Јахорине.

Реаговао је на твиту предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек.


 Он је написао да ће у наредних пар дана јавно прозвати одговорне за урбани геноцид који је тренутно одвија на Јахорини, без сагласности Олимпијског центра, али уз допуштење Владе Републике Српске.

Елек је ситуацију упоредио са Бјелашницом која је самовољом и нестручном градњом потпуно уништена.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: ОЦ Јахорина

Коментари 13
  • Generic placeholder image
    Medo 19.11.2022. 07:30
    Sve će to otići u provalije,odrone,i klizišta,a sad će manje biti i love,jer nema više babe od 105 god da provodi ,,bele" transporte kroz međuplaninu.(ubili je na zadatku,a nigde nije objavljeno).
    Arheolog je primetio mali dio onoga što leži u Javorini,a dosta je toga već uništeno il u projektu uništavanja.Al će udariti sile onostrane,ds ssme sebe štite od pohlepnih i ssmovoljnoh,koji samo gledaju u prljavi novac,a nemaju duhovnost.Zato će planina da se brani sama od parazita i sve strese ss sebe.Nek je Bog na pomoći nevinim koji se tu nađu....
  • Generic placeholder image
    bjela 18.11.2022. 22:40
    Magarčino, Jahorinu ste upropastili za vjeki vjek.
  • Generic placeholder image
    Nitro 18.11.2022. 20:40
    Nosonja ti i onaj debil Ljevnaic ste ojadili i unakazili jahorinu skupa sa Dudukom ,al znaj da ce doc narodu iz g....c u glavu pa ce vam to sve na nos iskocit
  • Generic placeholder image
    Arheolog 18.11.2022. 11:06
    Kako vidim na slikama gore su otkrivene i neke nove geološke formacije. Sva je prilika da su to još iz vremena neandretalaca.
  • Generic placeholder image
    Re:@@@Romanijac 18.11.2022. 10:54
    Mladost ne grade, jer je opština protivzakonito prodala, bolje reći poklonila "Rusima". Lako je tuđe poklanjati (tuđim gloginje mlatiti). Pojavili su se stvarni vlasnici Mladosti i osporili poklonprodaju Mladosti.
    Postavljaju se dva logična pitanja:
    1. Zašto je SDS (Miki Kovač) nezakonito, prvo oteo, pa poklonio Mladost?
    2. Zašto SND (Bole Jug) ne isprave grešku, ponište nelegalnu poklonpreprodaju Mladosti?
  • Generic placeholder image
    @@Romanijac 18.11.2022. 06:08
    Bila je priča za Ruse, a stvarni kupac je Aco. A zašto stoji to niko ne zna, valjda čeka da on preuzme Jahorinu, da brata gore uvali umjesto Ljevnaića, pa da onda sam sebi opremi hotel od državnih para. Na kraju, neka se oglasi Elek i kaže čija je Mladost?! Što se tiče potkopavanja, mogli bismo se malo dotaći teme i Lučića, koji zdanje ozida pod Kolibom, odvalio je pola stijene, napravio zgradu na 6-7 spratova i nikom ništa, štrči ruglo na sred staze. Ali isto tako niko ne komentariše Vukovićevu na Ogorjelica stazi i Igora Dodika zgradu na Poljicama....ćutimo dok zgrade po stazama niču.
  • Generic placeholder image
    Јово романијац 17.11.2022. 21:06
    Ја се зовем стварно Срђан Шекара али би да останем анониман,
    Елек је криминалац и лопов и уништиће ОЦ Јахорина. Немојте рећи ошки да сам писао против њега.
    ПС
    Јово романијац ми је блогерско име
  • Generic placeholder image
    @@Romanijac 17.11.2022. 19:43
    https://www.frontal.rs/rusi-grade-hotel-na-jahorini-investicija-od-50-miliona-evra/
    Dom Mladost je za vrijeme načelnikovanja Palama Miodraga Kovačevića opština prodala navodnim "Rusima", braći. Bratski za 300000 KM (ima u domu klesanog kamena po miliona, al nema veze), koliko se sjećam javno su se hvalili. Međutim, od tada braće nema, pa nema. Valjda se bave Ukrajinom. Dom i zemljište se sada u paljanskom katastru, gle čuda, vodi na jednom uglednom paljanskom privredniku, rukovodiocu javnog preduzeća i političaru. Kvota je 0000000000000000000000,1 da pogodite koja se osoba krije iza navedenog.
    Mala pomoć: MEZIMČE SDSa
  • Generic placeholder image
    Бот 17.11.2022. 18:23
    Није се Елек ту уградио,испао из игре па зато диже фрку. Зашто је прије ћутао,ово се ради годинама уназад
  • Generic placeholder image
    @Romanijac 17.11.2022. 17:22
    Ne smije njima nista prigovoriti, zato je problem. Ovdje kako ja vidim radi se o iskopovanjima ispod apartmana kraj Kosute, a to je neka struja SNSD koja njemu nije bliska, pa ih zato napada. Ne znam sto ne prica malo o ovim hotelima sto su kupile paljanske gazde, a stoje i dalje u rusevnom stanju (Kosuta, Mladost itd).... Niko ih ne renovira i ko zna ko je to kupio zapravo i zasto, kakve je pare tu oprao... Pomisliti da Elek ili bilo ko sa Jahorine hoce nesto posteno da uradi i da iznese neku stvarnu stranu je suludo .
  • Generic placeholder image
    Paljanin 17.11.2022. 17:18
    Nije problem da se na Jahorini gradi pomalo i u skladu sa nekim standardima, koji bi trebali biti doneseni, a nisu. Nije normalno graditi zgrade od po 5-6 spratova, a u papirima su to objekti na 2 sprata, iako su nebu pod oblake ozidani. I drugo, sto nijedna ta zgrada nema smisla nikakvog estetskog, jedna je okrenuta na jednu stranu sa krovom na dvije vode, druga je okrenuta kontra sa krovom na 4 vode, jedna na 3, druga na 5, treca na 7 spratova, jedna ima smedju, druga bijelu fasadu, treca nekim panelima pokrivena i sl, Kakve to logike ima i gdje ste vi vidjeli da se tako gradi. Kad pominjes bjelasnicu bar reci kako se gore gradi, a kako na Jahorini je rastrkano...I bjelasnica nije ni u pola izgradjena kao Jahorina sad, zato ne mlati Elek.
  • Generic placeholder image
    Romanijac 17.11.2022. 17:13
    Pa stani malo,niste li vi dopustili Megakopu da visak betona i pranje miksera i beton pumpi istresu u te rupe u blizini gondole i staze Novak Djokovic?Svaki dan to rade uz vasu saglasnost i vi ti pricas o tome,isto to radite u Praci istresete visak u rijeku!Za to bi u normalnoj drzavi trebalo da idete u zatvor,ali radi ko sta hoce i kako hoce.Nema ovde vise drzave za pojedince odavno!
  • Generic placeholder image
    Srdjan 17.11.2022. 17:11
    Zapecatili ste gospodo biseri Jahorinu.U OC Jahorina bila je zabranjena gradnja do 1992 koju je rat na kraju narusio.Ali u sustini na Jahorini je nikako grad ali to se desilo zato sto Jahorinu vode indijanci i njima je samo bijes u glavi.Od Jahorine i njenih ljepota nema nista jer su potpuno unistene.
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 11m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 10m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 37m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 29m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 27m
    1