Енглеска послије 55 година побиједила Нијемце у нокаут фази

29.06.2021. 20:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фудбалска репрезентација Енглеске пласирала се у четврт финале Европског првенства. Енглези су побиједили Њемачку на Вемблију резултатом 2:0.

Почело је опријезно, пред Вемблијем на којем је било преко 40.000 навијача. Били су опријезни и једни и други, па је упркос неколико добрих прилика резултат након првог дијела био неријешен 0:0.

У наставку је све ријешено, и то на страну Енглеске.

У 75. минуту Стерлинг је прекинуо напад Нијемаца и додао до Кејна, који је упослио Грилиша. Он је мало сачекао и проиграо Шоа по лијевој страни, а овај је послао лопту на врх петерца гдје је био Рахим Стерлинг, који је све пратио и лопту закуцао у мрежу. Он је постигао сва три гола за своју селекцију досад на турниру, а “Вембли” је експлодирао.

Нада Њемачке трајала је до 86. минута. Поново су “панцери” погријешили, Гнабри је својом лошом реакцијом насредини омогућио Шоу да дође до лопте, овај је просљедио до Грилиша, а који је центрирао, а Кејн погодио главом. Ово је његов први гол на овом турниру, којим је готово извјесно донио побједу својој екипи.

Занимљиво је да је ово била сјајна освета селектора Енглеске Герета Саутгејта јер је садашњи селектор Британаца 96. године промашио пенала због чега његова репрезентација изгубила од Нијемаца.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Фудбалери Арсенала послије осам година побиједили Манчестер Сити Фудбалери Арсенала послије осам година побиједили Манчестер Сити
Жиру лансирао Французе у полуфинале Жиру лансирао Французе у полуфинале
И Енглеска у четвртфиналу Свјетског првенства И Енглеска у четвртфиналу Свјетског првенства
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 27m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 22m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 10m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 16m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 44m
    0