ЕУ објавила јавни позив из области туризма вриједан два милиона КМ

23.07.2021. 18:57
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Делегација ЕУ објавила је да је у оквиру пројекта ЕУ и Владе Њемачке "ЕУ за опоравак бизниса", објављен јавни позив за пријаву пројеката у области туризма вриједан два милиона КМ за помоћ предузетницима у борби против посљедица изазваних вирусом корона.

Менаџер пројекта Нилс Вецел изјавио је у Сарајеву да на позив до 20. августа могу аплицирати партнерства која укључују до три партнера, која ће даље расподијелити средства крајњим корисницима, приватним предузећима и дестинацијама.

– Висина могућих одобрених средстава је 300.000 КМ. Трајање предложеног пројекта не може бити дуже од 12 мјесеци- навео је Вецел истичући да се пријава може извршити на веб страници ЕУ Делегације у БиХ.

Фонд од два милиона КМ бесповратних средстава и техничке подршке унутар пројекта доступан је за мјере опоравка туризма, које се фокусирају на активности попут развоја стратегије управљања дестинацијама, приступа новим тржиштима за предузетнике у туризму, развоја бренда, те развоја акционих планова одрживог туризма.

Шеф Секције операција за правосуђе, унутрашње послове и реформу јавне управе Делегације ЕУ у БиХ Бизел подсјетио је да је пандемија вируса корона озбиљно угрозила сектор туризма у БиХ и да је потребно направити стратегију туризма на нивоу БиХ, а да ће ЕУ помоћи да се ова привредна грана опорави.

– Пројекат ЕУ за опоравак бизниса је укупне вриједности 13,7 милиона евра и заједнички га финансирају ЕУ са 13 милиона евра и Њемачко министарство за економску сарадњу и развој 700.000 евра, а проводе га Њемачко друштво за међународну сарадњу (GIZ), Међународна организација рада (ILO) те Развојни програм УН (UNDP)- навео је Бизел.

Пројекат “ЕУ за опоравак бизниса” подржава микро, мала и средња предузећа у БиХ да наставе пословање и очување радних мјеста, а посебно ће подржати предузетнице, младе и друге рањиве групе у оснивању властитих бизниса и у превладавању негативног ефекта пандемије стварањем отпорнијег пословног окружења.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Побољшање система водоснабдијевања у општинама Колашин и Рогатица уз подршку Европске уније Побољшање система водоснабдијевања у општинама Колашин и Рогатица уз подршку Европске уније
БиХ црвено, Украјини зелено свјетло за кандидатски статус у ЕУ БиХ црвено, Украјини зелено свјетло за кандидатски статус у ЕУ
Храна у Српској скупља за 20 одсто, дупло више него у ЕУ Храна у Српској скупља за 20 одсто, дупло више него у ЕУ
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    23h 20m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 53m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 30m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 59m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 57m
    0