„Фамос“ почео са припремама

24.01.2023. 09:51
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери „Фамоса“ из Војковића почели су јуче са припремама за други дио сезоне. Тренер Владимир Дрињак је окупио „Мотористе“ у спортском центру у Војковићима, а послије прозивке одрађен је кратки тренинг као увод.

Има Владимир Дрињак на располагању широк фонд играча, новајлије су се прикључиле тиму, а ту је и неколико фудбалера који ће се кроз пробни рад покушати наметнути „Мотористима“. Поред Николе Новковића, Марка Митрашиновића, Елмина Хаџикадунића, Кенана Хаџибеговића, Лазара Бабића и Николе Цицовић сарадњу са „Фамосом“ је договорио и голман Горан Крнетић, у прошлој сезони члан храсничког „Фамоса“, некада јуниор „Славије“. На проби су Драган Павловић, двадесетједногодишњи фудбалер рогатичке „Младости“, некада ђак „Сутјеске“, деветнаестогодишњи везњак Немања Давидовић, омладинац „Зете“ из Голубоваца, те двојица јапанских фудбалера, Хару Накагаки и Кота Јошикава.

- Велики број играча је на тренингу. Имамо широк ростер и одмах да кажем да нико није сигуран у екипи, сви ће својим радом морати доказати да су ту зато што вриједе. Биће још неких промјена, видјећемо гдје смо када почне рад. Мени треба неких 25 играча и још који омладинац у тиму, тако да моја препорука је можда да ови играчи који у првом дијелу нису имали већу минутажу можда и потраже нешто гдје би могли више играти. За њих је сигурно боље да пробају наћи мјесто гдје ће играти, него да овдје буду на трибинама када су утакмице. Имаћемо и довољно припремних утакмица, прва већ за викенд, прије тога можда и подијељени између себе на два гола, па ће сви имати и прилику да се наметну - рекао је Владимир Дрињак на прозивци „Фамоса“ за „sportdc.net“.

Пред „Мотористима“ је тешка полусезона, грчевита борба за опстанак, а на то је упозорио и тренер Владимир Дрињак.

- Сигурно ће бити тешка полусезона. Видјели смо у првом дијелу гдје смо ми у односу на остале. Оно што је нама предност јесте што већина екипа из доњег дијела долази нама у Војковиће. Свака та утакмица не вриједи три, него шест бодова. Али, колико год била предност, толико је и отежавајућа околност јер се сваки кикс скупо плаћа. Биће притиска, али иза сваког од играча стојим и вјерујем да могу да нам донесу то што хоћемо, опстанак. Од њих тражим само да се боре, труде и да буду предани раду. У овај клуб неко улаже новац који није данас лако пронаћи и нећу први ја дозволити да се неко са непоштовањем односи према дресу. Играчи одговарају искључиво мени, ја одговарам некоме изнад и то је то. Не интересују ме приче да ли неко треба играти, да ли неко мора играти, само онај ко заслужи играће – навео је Дрињак.

Прозивци „Фамоса“ из оправданих разлога нису присуствовали Марко Терзић, Дејан Бјелош, Марко Марковић и Огњен Мичић. Они ће се накнадно прикључити екипи, баш као и Срђан Витковић који ће се поново вратити послије дуже паузе у састав и за неких десетак-петнаест дана би требао почети тренирати пуним капацитетом и покушати помоћи у наставку сезоне онолико колико може.

Што се тиче одлазака, Борислав Отовић је дошао на прозивку да поздрави своје саиграче. Он неће у наредној полусезони носити дрес „Фамоса“ због одласка у иностранство, а нема ни Димитрија Јоловића, са којим неће бити настављена сарадња на прољеће. Раније су екипу напустили Ванја Војиновић и Аднан Вранешић.

Прву утакмицу „Фамос“ ће играти у недјељу против „Младости“ из Добоја код Какња.

Слика

Фото: sportdc.net

На прозивци су били: Игор Рончевић, Лука Шупић, Горан Крнетић, Данел Блажић, Марко Тешановић, Анес Демировић, Андреј Видаковић, Тихомир Лаловић, Огњен Радовић, Страхиња Суџум, Зоран Кокот, Страхиња Драговић, Никола Цицовић, Елмин Хаџикадунић, Лазар Бабић, Кенан Хаџибеговић, Лука Анчић, Марко Шкрба, Младен Дракул, Михајло Ђорем, Никша Томашевић, Марко Митрашиновић, Игор Ђорда, Ђорђе Ковачевић, Хару Накагаки, Кота Јошикава, Младен Перовић, Владан Минић, Никола Новковић, Немања Давидовић, Драган Павловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Кокот задовољан: Присутан умор, грешке се очекују у овом дијелу припрема Кокот задовољан: Присутан умор, грешке се очекују у овом дијелу припрема
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 32m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 50m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 17m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 5m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 26m
    0