Фејсбук препун порука подршке младом убици из Сплита – Полиција: "Узимање правде у своје руке није рјешење!"

12.01.2020. 13:05
0
ИЗВОР: Jutarnji HR

Брутално вишеструко убиство које је јуче у Сплиту починио 25-годишњи поморац Филип Завадлав, изазвало је бројне реакције грађана на друштеним мрежама.

Неки од њих огорчени су на институције, јер се, према досадашњим информацијама ради о младићу који је три мушкарца, отприје позната полицији као припадници нарко-миљеа, убио након што су га мјесецима наводно злостављали због наводног братовог дуга.

Дио корисника друштвених мрежа сматра како су полиција и друге институције требале раније реаговати, али и макнути дилере се сплитских улица, па се овакво крвопролиће не би догодило.

На Фејсбуку је основана и група „Филип Завадлав – херој а не злочинац“ , гдје се отворено даје подршка младићу којем пријети казна дуготрајног затвора, можда и у трајању од 50 година, због тешких убистава те довођења у опасност живота и имовине грађана.

У њој многи славе „херојски“ чин младог Завадлава јер у њему виде чин усмјерен против дилера наркотицима, односно „чишћење“ сплитских градских улица од наркотика. Неки чак нуде и финансијску помоћ за ангажман адвоката, док се појављују и захтјеви да се Филипу мора дати предсједничко помиловање.

Има и оних који се не слажу с таквим тврдњама, наводећи како је сваки људски живот – живот, а свако убиство злочин.

Треба истаћи како је јучерашње вишеструко убиство најкрвавија и најбруталнија ликвидација у посљедњих много година у Сплиту, те како овакви злочини драматично нарушавају сигурност грађана као и перцепцију сигурносне ситуације у Сплиту.

О томе су се огласили и на данашњој ванредној конференцији за медије у сплитској полицији гдје су још једном истакли како се полиција интензивно бави борбом против организованог криминала, те да рјешење није у томе да грађани узимају правду у своје руке.

Коментари 0
Повезане вијести
Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО) Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО)
Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања
Беба са опекотинама хеликоптером транспортована из Сплита за Источно Сарајево Беба са опекотинама хеликоптером транспортована из Сплита за Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3