Фоча: Људи да схвате да вирус није негдје далеко

04.05.2020. 13:43
0
ИЗВОР: СРНА

Чињеница да су двије особе из Фоче, које се налазе на лијечењу у Унивезитетском клиничком центру у Бањалуци, позитивне на вирус корона, битно је промијенила епидемиолошку ситуацију у овој општини у којој до сада није било заражених Ковидом-19, истакнуто је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

На сједници је наведено да су особе које су биле у контакту са позитивним на вирус корона стављене у кућну изолацију, те да се чекају резултати њиховог тестирања.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је ово разлог да се ситуација уозбиљи и да људи схвате да вирус није негдје далеко.

- Због тога ће мјере које су већ прописане и које струка стално форсира од данас бити строже примјењиване. Комунална полиција и полиција до сада су углавном упозоравале, а од данас ће кажњавати, јер једини начин да зауставимо ширење вируса корона је да поштујемо све мјере - истакао је Машић.

Он је нагласио да ће инспекција вршити појачану контролу придржавања мјера и у свим оним објектима којима је након ублажавања ограничења одобрен рад.

Машић је најавио да ће у Фочи, слично као за првомајске празнике, нерадни дан за све трговине бити субота, 9. мај, који се слави као Дан побједе над фашизмом, али и као Дан општине Фоча.

- Тог дана радиће само пијаца, и то за продавце из наше општине. Обавезали смо предузећа `Комуналац` и `Извор` да очисте пијацу и да је дезинфикују, а сви који буду долазили на пијацу мораће строго да се придржавају свих мјера - рекао је Машић.

Са састанка Штаба је поручено да се настављају редовни послови прања улица и дезинфекције јавних површина, и то током полицијског часа.

Дезинфекција Универзитетске болнице, Дома здравља и осталих јавних површина врши се понедјељком, сриједом и петком.

Коментари 0
Повезане вијести
Папратна њива: Служен парастос за жртве некажњеног злочина Папратна њива: Служен парастос за жртве некажњеног злочина
Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима
Младића из Фоче ударила струја, тешко повријеђен Младића из Фоче ударила струја, тешко повријеђен
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    13h 32m
    2
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    14h 45m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    15h 25m
    0
  • Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I
    7h 48m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    13h 21m
    0