Фоча: Угоститељи углавном поштују мјере

11.05.2020. 14:08
0
ИЗВОР: СРНА

Комунална полиција у Фочи обилази пословне објекте којима је након ублажавања мјера одобрен рад и за сада дјелује превентивно напомињући им да се придржавају прописаних мјера заштите од вируса корона, што они углавном и чине.

Комунални полицајац Младен Пиповић рекао је да су скоро сви угоститељи испоштовали основне мјере, те да би се до сутра јасније требало знати какви су све услови унутар објеката.

- Мјере се некако у ходу мијењају - имали смо једне у петак, па нове у суботу, тако да и ми сами чекамо да нам доставе коначну верзију понашања унутар објеката, о чему ћемо сутра упознати све угоститеље - навео је Пиповић.

Он је нагласио да размак између столова мора бити од метар и по до два, те да је дозвољено троје гостију за столом, а у случају да су из исте породице и више.

- У фризерским салонима дозвољено је само присуство радника и клијента, нема задржавања унутра, а ако постоје двије столице - два радника и два клијента. За кладионице је прописано да може да ради сваки други апарат, те да се редовно послије устајања клијента врши дезинфекција типки и самог апарата - рекао је Пиповић.

Првог дана, након престанка забране, у фочанским кафићима има мање гостију, него што је уобичајено за ово доба године, а угоститељи истичу да су спремно дочекали почетак рада и прописане услове.

На улазима су постављена дезинфекциона средства за руке и за обућу.

Један од фочанских угоститеља Жарко Перишић навео је да се поштује размак од један и по до два метра између столова, док особље носи заштитне маске и одржава хигијену.

- Вршимо редовно дезинфекцију столова, ручки, штека, тоалета, свих површина са којима гости имају додира. Гости, такође, гледају да испоштују све мјере - рекао је Перишић.

Након принудне паузе, своје радње отворили су и фочански фризери који ће ових дана, сигурно је, имати пуне руке посла.

Фризерка Ана Перишић навела је да, уз поштовање прописаних мјера, муштерије долазе након заказивања термина.

- Маске и рукавице су обавезне и за нас и за муштерије. Муштерије долазе на заказане термине, који се заказују најмање дан раније. Мора се доћи тачно на вријеме и то само муштерија без пратње - рекла је Перишићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 24m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 9m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 8m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 14m
    0