Фочанка на свјетском избору за "Miss Earth": Магија Вијетнама остаје у вјечном сјећању

19.12.2023. 09:06
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Вијетнам је чаробна земља препуна природних љепота са гостопримљивим људима из којих зрачи позитивна енергија и веома сам срећна што су ме животни путеви довели овдје, јер вјероватно никада не бих имала прилику да посјетим ове крајеве.

Ријечи су то Верице Михајловић из Фоче, представнице БиХ на престижном свјетском такмичењу у љепоти, Miss Earth, чије финале ће бити одржано у петак у граду Хо Ши Мин.

Млада Фочанка, заједно са још 84 представнице из цијелог свијета, већ двије седмице борави у Вијетнаму, гдје је прошла разна такмичења и припреме за велику завршницу, а искуство које је доживјела, како каже, памтиће цијели живот.

- Учествовале смо у програму “Fashion show”, гдје су биране најбоље вечерње хаљине и купаћи костими, прошле смо талент такмичења и друге активности. Трудила сам се да представим нашу земљу на најбољи начин, носећи народну ношњу и презентујући културу наших крајева и топли дух нашег народа. Било је веома исцрпљујуће, јер су припреме трајале и по 20 часова, али је све прошло у најбољем реду - испричала је Верица за “Глас Српске” из Вијетнама.

Истиче да су организатори пажљиви према свим учесницима и потрудили су се да им ништа не недостаје, пружајући максималну подршку и заштиту.

- Мислила сам да Вијетнам није баш толико развијена земља и да овдје нема шта да се види, али сам се преварила. Све је лијепо и уређено, а људи су предивни, посебно мјештани, који прилазе да нас упознају и сликају се с нама, нуде помоћ или једноставно желе да нас загрле и попричају. Поред Хо Ши Мина обишле смо и град Далат и гдје год да се појавимо, дочекане смо раширених руку - каже Верица.

Највише времена проводи са представницама Србије, Црне Горе и Хрватске, али је створила пријатељства и са дјевојкама са других континената.

- Имале смо времена да се упознамо и дружимо, тако да сам стекла пријатељице из цијелог свијета и не сумњам да ћемо након такмичења посјећивати једна другу. Створили смо везе за цијели живот, а то се не може купити новцем. Не гледамо једна другу као конкуренцију и функционишемо као велика породица. Још се не назиру фаворити и организатори на све нас гледају исто, што ми се допада - истиче Верица, која се већ четири године бави моделингом и има жељу да остане у модном свијету.

Међутим, приоритети у овом тренутку су јој да заврши средњу школу и да се упише факултет.

- Мој сан је да се једног дана бавим водитељским послом који је моја велика љубав, јер ме медији и јавни наступи привлаче још од дјетињства - наглашава Верица.

Рођендан

Верица је у недјељу, 17. децембра, прославила 19. рођендан, а домаћини су јој припремили велико изненађење.

- У поноћ су ме из дирекције избора дочекали са тортом, а затим ми је приређен дочек и у хотелу, гдје су радници, заједно са дјевојкама које су ту смјештене, пјевали рођенданске пјесме. У почетку сам се питала како ћу славити рођендан далеко од мени драгих особа, али су се сви потрудили да ми ништа не фали и да се осјећам као код куће - истакла је Верица.

Пише: Дејан Јовичић

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 0m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 31m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 47m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 54m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 42m
    2