Фондација Леонарда Дикаприја донира пет милиона долара за Амазонију

26.08.2019. 15:13
0
ИЗВОР: klix.ba

Амазонске шуме захватили су огромни пожари, што је изазвало велику забринутост код многих људи, а на ову тешку ситуацију нису остале имуне ни бројне славне личности.

Фондација за очување животне средине "Алијанса за Земљу", иза које стоји холивудски глумац Леонардо Дикаприо, донираће пет милиона долара како би се санирала штета након стравичне ватрене стихије.

Из ове организације објавили су позив за донације у циљу обнове бразилских шума. Како се наводи, новац ће бити дистрибуиран у пет локалних организација које се баве питањем шумских пожара.

Све се чини како би се пожари у Амазонији зауставили. Бразилске власти ангажовале су чак 44.000 војника како би помогли у гашењу ватрене стихије.

-Прави јунаци пожара су ватрогасци. У Амазону често раде само са мачетама и малим резервоарима за сузбијање ватре. Радио сам с њима у источном Бразилу 2017. године. Било је напорно и понекад безнадно. Неки од њих били су племићи Гвахахаре који су свој живот посветили заштити онога што је остало од шума њихових предака, а неки од њих су убијени због покушаја. Било је брутално и трагично и сви бисмо им се требали клањати због онога што раде - поручио је Дикаприо на Инстаграму.

Коментари 0
Повезане вијести
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Расте број жртава пожара у ноћном клубу Расте број жртава пожара у ноћном клубу
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    10h 11m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    20h 29m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    20h 35m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 33m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    8h 44m
    0