Формиран предмет због смрти дјечака (10) у болници у Бијељини

26.09.2023. 11:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини је формирало је предмет "КТА" због смрти десетогодишњег дјечака А.К. у болници "Свети Врачеви" у Бијељини.

- У складу са својом надлежности, као и правима и дужностима тужиоца сходно члану 43. став 1. Закона о кривичном поступку Републике Српске, а узимајући у обзир новинске чланке и јавне објаве везано за смрт десетогодишњег дјечака А.К. у ЈЗУ 'Свети Врачеви' у Бијељини, одлучено је да се формира предмет под службеном ознаком 'КТА', који ће кроз  ТЦМС систем бити додјељен тужиоцу који предузети све неопходне мјере и радње ради расвјетљавања догађаја – наводи се у саопштењу.

 Подсјећамо, десетогодишњи Александар Ковач из Бијељине преминуо је изненада 28. августа, а сахрањен је три дана касније, 31. августа.

Како су тада писали медији био је здрав дјечак који је 25. августа осјетио јаку главобољу, због чега је 26. августа хоспитализован у Дјечијем одјељењу ЈЗУ Болница "Свети Врачеви" у Бијељини. Сумњало се на сунчаницу, али дјечаку се здравствено стање погоршавало због чега је на крају транспортован за Универзитески клинички центар РС у Бањалуци.

Око 40 минута прије него што су стигли до УКЦ-а РС он је, навели су тада медији, доживио и епилептични напад и почео да плави.

- Љекарски тим је дочекао дјечака и започели су реанимацију. Покушавали су апаратима и масажом срца да га оживе 90 минута, али безуспјешно - писали су тада медији.

Због неразјашњене смрти дјечака, који се лијечио у бијељинској болници, покренут је дисциплински поступак и до даљег забрањен рад за два љекара.

Коментари 0
Повезане вијести
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Петогодишњак се угушио чепом од сока Петогодишњак се угушио чепом од сока
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 48m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    9h 12m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 27m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 56m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    9h 6m
    0