Фудбалери "Славије" дочекују "Будућност" из Пилице

04.03.2022. 18:53
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије прољећни дио првенства Републике Српске отварају са двије домаће утакмице, а прва је долазак Будућности из Пилице, посљедњепласиране екипе на крају првог дијела сезоне.

Тренер Соколова, Бојан Регоје, задовољан је урађеним у припремама.

- Могу бити задовољан. Урадили смо углавном оно што смо и планирали и спремно дочекујемо други дио сезоне. Мислим да можемо бити оптимисти и да имамо предуслове да остваримо оно што смо зацртали пред себе у другом дијелу сезоне. Задовољан сам како су момци радили, није било никаквих проблема, ни повреда и сада смо фокусирани на старт сезоне - рекао је за "SportDC" Бојан Регоје.

Славија није много мијењала тим у овом прелазном року. Клуб су напустили Марко Митрашиновић и Јован Бокић, а стигао је нападач Боро Мишовић.

- Задовољан сам оним што имам. Попуњени смо добро на свим позицијама и немамо проблема са тим. Наравно, квалитетан фудбалер увијек добро дође уколико има простора за то, али ја сам задовољан оним што имам. Биће ово и добра прилика да млађи добију шансу у наставку сезоне и да видимо на кога од њих можемо рачунати у будућности - додаје Регоје.

Први противник Соколова је Будућност из Пилице. Савез је дао дозволу Славији да игра на терену са вјештачком подлогом, а то је и предност, истиче Бојан Регоје.

- Сигурно да нам то одговара. Тренирамо на том терену, у много бољем је стању него главни терен и то је оно што нама одговара. Уз то, вјероватно Будућност и не тренира на вјештачкој подлози, па ће и њима требати неко вријеме да се навикне. Добио сам неке информације о самој екипи Будућности, видим да су мијењали тим у односу на први дио, видим да ту има неких млађих играч, чак и страних фудбалера, тако да сигурно неће бити лако. Екипа су која може нудити, али ја вјерујем, а то сам и рекао момцима ове седмице, да ако ми одиграмо као што смо одиграли посљедње двије пријатељске утакмице мислим да неће бити проблема да остваримо побједу - истиче Регоје.

Циљ Славије је што бољи пласман на табели, али и промоција млађих фудбалера.

- Нама је циљ да будемо што боље пласирани. У свакој утакмици идемо на побједу. Међутим, ако већ немамо неке амбиције за улазак у Премијер лигу онда некако и свеједно дође да ли си четврти или осми. Жеља нам је да пружимо што више прилике млађим фудбалерим и због тога су нам ове двије утакмице код куће против Будућности и Дрине на старту битне како бисмо побједама и обезбиједили ту сигурну зону без превише бриге за наставак. Кажем, ми у свакој утакмици идемо на побједу, а мислим да је реално да ове године будемо у средини табеле, мјесто-два горе - наводи тренер "Соколова".

Слика


Утакмица Славија - Будућност игра се у суботу од 14.00 на помоћном терену са вјештачком травом ФК Славија, а утакмицу суди Дарко Вукојевић из Добоја.

Улаз је бесплатан,  на самој трибини биће постављена кутија за убацивање новчане помоћи за лијечење некадашњег голмана у омладинским селекцијма ФК Славија, Милоша Божовића, који треба на лијечење у Москву.

Коментари 0
Повезане вијести
Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу! Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • У ципелама моје мајке
    4h 6m
    5
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    15h 22m
    12
  • ПУ Источно Сарајево: Лице пријављено због клевете
    13h 39m
    1
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    13h 16m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    15h 53m
    0