Гачанка Милица Рончевић три пута освојила награду за најбољег студента

22.12.2023. 09:14
0
ИЗВОР: herceg.tv

У срцу мостарске академске сцене сјаји Милица Рончевић, млада студенткиња из Гацка, која је три пута заредом освојила Деканову награду за најбољег студента на години, на Факултету грађевинарства, архитектуре и геодезије Свеучилишта у Мостару. Ова престижна награда представља не само њен академски врхунац већ и потврду изузетног труда у области грађевинарства. Милица, која је тренутно 5. година грађевинарства, тј. похађа мастер студије општег смјера на споменутом факултету, постала је синоним за изузетност и преданост.

Већ сада традиционално освајања Деканове награде, не само да свједочи о њеном академском успјеху већ и о истинском залагању и раду који су је довели до највиших достигнућа. Овогодишња Деканова награда, коју је Милица поносно примила 15. децембра 2023. на свечаној промоцији и обиљежвању 45 година рада факулета, још је једном потврдила њену страст ка грађевини.

- Одувијек сам се водила тиме да је страст ка ономе што радимо основни предуслов за успјех, на било којем пољу. А једна од мојих страсти јесте грађевина. Сматрам да је рад само вјетар који нас гура напријед да то и остваримо. Он је извор снаге, која је свакако кључ самопоуздања.

Само тако и можемо постићи велике ствари, ићи ка својим сновима и радовати се будућности. Често волим цитирати генијалну Рузвелтову мисао – "Будућност припада онима који вјерују у љепоту својих снова”. Захваљујем мојим најближим који су били уз мене и у овој академски успјешној години те и ову награду посвећујем управо њима - истакла је Милица.

Осим што је активна чланица Међународног удружења студената грађевинарства (ИАЦЕС), Милица се истиче и као учесница различитих волонтерских пројеката. Њен допринос невладином сектору и заједници уопште додатно наглашава преданост друштвеном ангажману. Такођер, истиче се као уредница студентског часописа „Нестабилност“, придоносећи изради студентских публикација на факултету.

Ово није први пут да Милица буде награђена за своје изванредне резултате. Током преддипломских студија грађевинарства, била је награђена Ректоровом наградом за изврсност у студирању као један од три најбоља студента на факултету у академској години 2020/2021. Осим тога, освојила је и престижну награду Федералног министарства образовања и науке за академску 2021/2022. годину, признање које се додјељује најбољим студентима на јавним високошколским установама у Федерацији Босне и Херцеговине. Међутим, ту није крај њеним амбицијама и успјесима. За академску 2020/2021, била је награђена Декановом наградом на другој години, настављајући традицију и освојивши исто признање и за академску 2021/2022. годину. Ове године, Милица је поновно наставила свој низ побједа, освојивши Деканову награду за академску 2022/2023. годину те тиме постигла троструки тријумф.

Милица истиче да има жељу за константним усавршавањем и истраживањем , а та жеља наглашена је њеном одлуком да настави своје академско образовање на докторским студијама грађевинарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 40m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 35m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 23m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 29m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 57m
    0